Līgatnes lāči tiek nogādāti Ķekavas novada dzīvnieku patversmē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Līgatnes dabas taku lāči Mikus un Puika trešdien ar automašīnām mēro ceļu no Līgatnes uz savu jauno pagaidu mājvietu.

Kā portālu «Apollo» informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā, plkst.16 vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (RP) preses brīfingā informēs par šodien notikušo lāču pārvešanu no Līgatnes dabas takām uz privāto zooloģisko dārzu «Mežavairogi».

Ķekavas novada dzīvnieku patversme ar lielu atbildību gatavojas šodien uzņemt lāčus no Līgatnes dabas taku voljera, ziņo LETA.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja «Mežavairogu» saimniece Danuta Priede, lāču sagaidīšana šajā reizē nebūs svinīgs, bet gan ļoti atbildīgs pasākums, tādēļ tiek mobilizēti visi spēki, lai lāči, kad tie ieradīsies dzīvnieku patversmē, veiksmīgi tiktu nogādāti savās jaunajās mājās.

Lāči Mikus un Puika jau šodien no transportēšanas būriem tiks izlaisti savās jaunajās mājās, kur tiem uz pāris mēnešiem būs jāmācās sadzīvot ar divām lāču meitenēm.

Lāči «Mežavairogos» dzīvo jau sešus gadus, tādēļ, lai izlīdzētu Līgatnes dabas taku lāčiem, lāču mītni nācās tikai piemērot divu jaunu dzīvnieku uzņemšanai.

«Abām lāču meitenēm tagad ir nedaudz jāsarūmējas, lai uz kādu laiku pieņemtu jaunos īrniekus. Problēma ir tā, ka abi lāču puikas ir jau veci un tādus parasti nemēģina integrēt jaunā vidē. Protams, ka pastāv risks, ka lāčiem jaunās mājas var nepatikt,» sacīja Priede.

«Mežavairogos» dzīvojošās lāču meitenes patlaban uz abām dala vienu mājvietu, bet Līgatnes lāči tiks izmitināti norobežotā mājvietā.

Kā ziņoja LETA, lāči Līgatnes dabas takās vairākas dienas tika radināti pie pārvietojamajiem būriem. Iepriekš prognozēt lāču pārvešanu nebija iespējams, jo bija nepieciešams sagaidīt, kad dzīvnieki apradīs ar transportēšanai paredzētajiem būriem.

Līgatnes dabas taku lāču voljerā aprīļa beigās izveidojās sarežģīta situācija - palikuši bez lācenes Mades, lāči Mikus un Puika mēģināja izmantot voljera slikto stāvokli, atstāt nožogoto teritoriju un izkļūt brīvībā.

22.aprīlī šādu plānu jau izdevās realizēt lācenei Madei. Viņa no voljera bēga otro reizi, taču šoreiz pēc vairāku dienu neveiksmīgiem mēģinājumiem atgriezt viņu voljerā 24.aprīļa vakarā tika pieņemts lēmums Madi nošaut.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu