Indonēziešu pilots norāda, kas var būt vainojams «Superjet» katastrofā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas lidmašīna «Sukhoi Superjet-100», kas trešdien avarēja Indonēzijā, visticamāk, avarējusi pilota vainas dēļ, ceturtdien paziņojis viens no vadošajiem indonēziešu aviokompānijas «Merpati Nusantara Airlines» pilots Ronijs Rosnadi, ziņo aģentūra «Interfax».

Rosnadi paudis, ka pilots pārkāpa lidojuma augstuma prasības kalnu rajonos.

«Tas, ka viņš kalnu rajonā nolaidās zem 1800 metru atzīmes, ir minimālā lidojuma augstuma pārkāpums,» viņš norādījis.

«Pilots varēja būt pārāk pašpārliecināts. Bet varbūt gluži vienkārši noguris,» skaidroja pieredzējušais indonēziešu pilots, pieļaujot iespēju, ka krievu pilotam varēja būt grūti orientēties biezās miglas dēļ.

Tikmēr Krievijas mediji ziņo, ka Krievijas izmeklēšanas komiteja ierosinājusi krimināllietu. To apliecinājis komitejas oficiālais pārstāvis Vladimirs Markins. Viņš norādījis, ka šobrīd tiek izskatīta iespēja uz Indonēziju sūtīt izmeklētājus no Krievijas.

Jāatgādina, ka Krievijas lidmašīna «Sukhoi Superjet-100» pazuda 9.maijā plkst.11.21 pēc Maskavas laika (10.21 pēc Latvijas laika).

Lidmašīnā atradās 45 cilvēki - astoņi Krievijas pilsoņi, viens Francijas pilsonis, viens ASV pilsonis, divi cilvēki no Itālijas un 33 Indonēzijas pilsoņi. Kā liecina glābēju sniegtā informācija, visi pasažieri gājuši bojā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu