Par savu bērnu sakropļošanu un nonāvēšanu medmāsai draud mūža ieslodzījums

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Trešdien Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore uzrādījusi apsūdzību vienai personai, kas saukta pie kriminālatbildības par savu bērnu sakropļošanu un nonāvēšanu, portālu «Apollo» informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Laura Pakalne. Viņai draud mūža ieslodzījums.

Viņa informēja, ka, saskaņā ar sākotnējo apsūdzību, persona pie kriminālatbildības saukta pēc Latvijas Kriminālkodeksa 99.panta 1.punkta, Krimināllikuma (KL) 118.panta 3.punkta un Krimināllikuma 125.panta otrās daļas 4., 6. un 8.punkta.

Aģentūra LETA vēsta - Kriminālkodeksa, kas patlaban vairs nav spēkā, 99.panta 1.punktā - par slepkavību, ja tā izdarīta aiz mantkārības, - paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku no desmit līdz 20 gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai ar mūža ieslodzījumu.

Par KL 118.panta 3.punktā paredzētu noziedzīgu nodarījumu - par slepkavību, ja to izdarījusi persona, kas jau agrāk izdarījusi slepkavību, izņemot slepkavību, kas izdarīta stipra psihiska uzbudinājuma stāvoklī, un slepkavību, pārkāpjot nepieciešamās aizstāvēšanās robežas vai personas aizturēšanas nosacījumus, - vainīgā persona var tikt sodīta ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no 15 līdz 20 gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu.

Savukārt pēc KL 125.panta 2.daļas 4., 6. un 8.punkta - par tīšu smaga miesas bojājuma nodarīšanu, ja šīm, darbībām bijis mocīšanas vai spīdzināšanas raksturs, tās izdarījusi persona, kas jau agrāk izdarījusi slepkavību vai nodarījusi tīšus smagus miesas bojājumus, izņemot slepkavību vai smagus miesas bojājumus, kas nodarīti stipra psihiska uzbudinājuma stāvoklī vai pārkāpjot nepieciešamās aizstāvēšanās robežas vai personas aizturēšanas nosacījumus, un šīs darbības izdarītas pret personu bezpalīdzības stāvoklī, - vainīgā persona var tikt sodīta ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 12 gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Noziegumu rezultātā nāve iestājās diviem apsūdzētās personas bērniem.

Noziedzīgie nodarījumi tika veikti laika posmā no 1997.gada 8.jūnija līdz 2011.gada 31.oktobrim, tie izdarīti, lai iegūtu materiālus labumus.

Lietā turpinās pirmstiesas izmeklēšana. Personai piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Kā ziņots, pērn novembra beigās policija aizturēja un tiesa apcietināja kādu 1971.gadā dzimušu medicīnas māsu no Siguldas novada, kura tiek turēta aizdomās par to, ka viņa ilgstoši un apzināti radījusi mehāniskus acs bojājumus savai patlaban 12 gadus vecajai meitai, kamēr bērns gulējis miega zāļu iespaidā. Pēc sešu gadu ilgas meitenītes redzes problēmu pētīšanas mediķiem radušās aizdomas, ka viņai nav iedzimta patoloģija, bet acs tiek bojāta, mehāniski iejaucoties no ārpuses.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu