Fotogrāfijas muzejs naktī aicina uz divām izglītojoši - izklaidējošām programmām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Juris Benjamiņš

Muzeju nakts 2012. gada moto ir «Zilā krāsa – jūra». Tā ietvaros 19. maija vakarā Latvijas Fotogrāfijas muzejs, iecerējis īstenot divas izglītojoši - izklaidējošas programmas.

LFM vēsturiskās ekspozīcijas zālē paredzēta programma «Cilvēks un jūra». Uz lielā ekrāna tiks projicēti aizraujoši foto stāsti par cilvēkiem un viņu attiecībām ar jūru visdažādākajos aspektos. Jūru, kā lieliskas atpūtas un cilvēku satikšanās vietu, fiksējis ievērojamais fotogrāfs Andrejs Grants, ar jūru saistīto darbu tēmas savās fotogrāfijās atspoguļojuši tādi pazīstami fotogrāfi kā Ilmārs Apkalns, Huberts Stankevičs u.c. Īpaši būtu izceļama Pētera Šmita unikālā stereofotogrāfiju kolekcija («3D fotogrāfiju»), kas rāda gan dūņu dziedniecības procesa smalkumus Ķemeru kūrortā, gan ledus krāvumus jūras krastā teju trīsstāvu mājas augstumā un citas neparastas ar jūru  saistītas ainas.

Savukārt 2. stāva izstāžu zālē Muzeju nakts apmeklētājiem būs iespēja apmeklēt programmu «Miera osta», kas apmeklētājiem piedāvās baudīt iluzoru pusnakts atpūtu pie jūras tepat Vecrīgā, Mārstaļu ielā 8 un aicinās nogurušos muzeju nakts apmeklētājus uz mirkli apstāties, nesteigties un atpūtināt kājas no lielā skrējiena caur muzejiem. «Miera osta» imitēs tās sajūtas, kas rodas atrodoties pie jūras. Apmeklētāji varēs vērot jūru fotogrāfiju projekcijās, kurās būs pārstāvēti tādi izcili fotogrāfi kā Juris Benjamiņš, kas ceļojis kopā ar slaveno zemūdens pētnieku Ž.Ī. Kusto un uzņēmis  zemūdens fotogrāfijas, Latvijas fotomākslas klasiķis Jānis Rieksts ar savu skatījumu uz jūru, Modris Rubenis, kura smalki niansētās krāsu fotogrāfijas atklāj mierpilnās jūras burvību, Egons Spuris un viņa skarbi poētiskās jūras fiksācijas kā arī fotogrāfijas no Liepājas fotokluba «Fotoast». Vakara gaitā aktieris Jāzeps Podnieks un mūziķe Līna Birzaka vienosies kopējā literāri muzikālā improvizācijā, izmantojot fragmentus no Alessandro Bariko grāmatas «Okeāns un jūra». Tādējādi «Miera osta» kļūst par interaktīvu, mazliet meditatīvu pusnakts piedzīvojumu pie jūras. 

Pasākuma programma:

  • 19.00. – Muzeju nakts 2012 sākums
  • 19.30. – 20.00. Literāri muzikālā improvizācija. 1. epizode. «Smiltis»
  • 20.30. - 21.00. Literāri muzikālā improvizācija. 2. epizode. »Kā izmērīt jūru»
  • 21.30. – 22.00. Literāri muzikālā improvizācija. 3. epizode. »Zivis»
  • 22.30. – 23.00. Literāri muzikālā improvizācija. 4. epizode.»Enkurs»
  • 23.00. – 01.00. Muzeju nakts 2012 turpinās

PASĀKUMU ATBALSTA RĪGAS DOME UN «PUPUMAISS.LV».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu