Maijs «Artelī» pirmatskaņojumu un Muzeju nakts zīmē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Kaut maijs jau pusē, «Artelī» mēneša spilgtākās lietas tikai sākas. Muzeju nakts, grupas «Da Gamba» pirmais lielkoncerts, «Pulsa efekta» izrādes «No Drums, No Problems» atgriešanās, Varu diena un vēl, un vēl.

Muzeju nakts aktivitātes

Gandrīz teātris «Artelis» piedāvā savu redzējumu par 19.maiju- Muzeju nakti! Artelī rosīsies mākslinieki, aizstāvot mūzikas, filmas, performances un gleznošanas godu. 

Vakars iesāksies ar mēmo kino un turpināsies ar apburošo dziedātāju Elzu Rozentāli (manīta Cabaret koncertuzvedumos) ģitāras un perkusiju pavadījumā, kura sniegs ieskatu jūnijā gaidāmajā koncertā Artelī. Sekos iespēja paraudzīties uz pasauli ar mazrunīgo acīm mīmu dueta Tādi esam skečos, kur šie emocionālie mākslinieki atspoguļos šādas -tādas ainiņas no mūsu rožainās ikdienas! Galdus izbīdot pa malām, deju grīdu apskaņos Dj Arty LOVE kopā ar perkusionistu Dzintaru Vīksnu no apvienības Pulsa efekts līdz pat rītam! «Arteļa» prieks un dāvana viesiem būs iespēja vērot mākslas darbu tapšanu un, iespējams, tajos tikt iemūžinātam visa vakara garumā. Par mākslas klātesamību «Artelī» gādās Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas pēdējā kursa audzēkņi un profesionāļi. Tie būs desmit dažādi mākslinieki, katrs ar savu stilu, tehniku un piegājienu. Ieeja «Artelī» no 19.00, bez maksas.

«Da Gamba» zīmēs «Apli»

Šis ir leģendārs brīdis «Artelī!» Projekts ar bagātīgu pieredzi pagātnē un lielu potenciālu nākotnē, grupa «Da Gamba», 23. un 27.maijā sniegs savus pirmos lielos autorkoncertus APLIS. Līdz šim šādā sastāvā koncertējuši dažādu lielu pasākumu (Mūzikas ierakstu gada balva, Eirovīzijā u.c.) atklāšanas ceremonijās, «Radio 101» pavasara tūres noslēgumā «Palladium» un citur. Mākslinieki ir sarūpējuši ne vien pilnīgi jaunu koncertprogrammu, bet arī bagātīgu scenogrāfiju. Plašāka informācija par grupu «Da Gamba» un viņu muzikālo pieredzi «dagamba.eu».

Varu diena

Ja līdz šim bija pārliecība, ka šādas dienas nav, tad «Artelis» šo uzskatu lauž – 26.maijā «Artelī» notiks visu Varu vārda dienu svinēšana! Vakara namatēvs būs Varis Klausītājs no Karaliskā improvizācijas teātra, kurš izklaidēs sevi un viesus kopā ar saksofonu kvartetu «The Sparkling 5» un stepa dejas grupu «Soul Tap». Ieeja bez maksas no 19.00.

Nemainīgas kvalitātes 

No ilgākas pauzes atgriežas apvienības Pulsa efekts dejas- ritma izrāde No Drums, No Problems 21. maijā. Izrāde Artelī dzīvo jau vairāk kā gadu, Koncertuzvedumu Cabaret režisors, Viktors Runtulis par izrādi: «Šī izrāde ir pilnīga inovācija sižeta pasniegšanas formas ziņā. Tā liek veselīgi pasmieties par sevi, jo tajā var atrast daudzas līdzības ar savu dzīvi. Pulsa efekts piedāvā citu redzes leņķi uz visiem zināmām un atpazīstamām dzīves ainiņām. Protams, tajā var atrast arī daudz dziļākas lietas.» Izrādes laikā Pulsa efekts dalībnieki rada ritmu un skaņu ar dažādām sadzīviskām lietām, kā arī uz pašu ķermeņiem (body percussion jeb body-drumming), turklāt to visu apvienojot ar deju un mūziku (viesi – Diāna Pīrāgs, Edvīns Ozols, bass, Iļja Šneiveiss, taustiņi). Vairāk par izrādi «pulse-effect.lv».

Izrāžu sezonas noslēgumā, protams, arī stāvizrāde «Paranoja» (piedalās: Jānis Skutelis, KIT) – pēdējā izrāde 22.maijā divos (!!!) cēlienos ar pārsteigumiem, kā arī vēl var pagūt izbaudīt patiesi garu ceturtdienu kopā ar KIT Garās ceturtdienas improvizatoriem.

Nemainīgas arī jazz sessiju vērtības – katru trešdienu, izņemot 23.maiju – visi džeza mūzikas mīļotāji Artelī atradīs savu vietiņu!


Sīkāka informācija par Arteļa koncertiem, izrādēm un notikumiem – «artelis.lv».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu