«Aizjūras dārgumi» Bauskas pilī - Muzeju naktī

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

2012. gada 19. maijā Bauskas pils Muzeju nakts programma sāksies plkst. 20:00 un ilgs līdz plkst. 24:00. Pasākuma laikā apmeklētāji varēs skatīties muzeja ekspozīcijas, klausīties viduslaiku mūzikas grupas «Obscurus Orbis» koncertu un vērot deju grupas «Jasmīna» priekšnesumus.

Šogad ar ilgu un cerību zilo krāsu sākas Muzeju nakts pasākumu trīs gadu cikls. Pasākumu ciklu veidos trīs krāsas un trīs Latvijas dārgumi - zilā jūra, zaļais mežs un sarkanais dzintars. Cikls noslēgsies 2014. gadā, kad Rīga būs Eiropas kultūras galvaspilsēta un kā Latvijas kultūras simbols tiks godināts dzintars. 

Lielie ģeogrāfiskie atklājumi - jaunu jūrasceļu un nepazīstamu zemju atklāšana 15. gadsimta otrajā pusē un 16. gadsimtā, dažu paaudžu dzīves laikā pilnīgi mainīja cilvēku priekšstatus. Līdz Kolumba atklājumiem Vecajā pasaulē neviens neko nezināja par šokolādi, tabaku, čilī pipariem, tomātiem un pat kartupeļiem. Bauskas pilī Muzeju nakts moto būs «Aizjūras dārgumi» - jaunas garšas, smaržas, skaņas, formas un kustības.

Programma

  • 20:00 –24:00 Muzeja ekspozīciju apskate
  • 21:00- 22:30 Deju grupas «Jasmīna» priekšnesumi mīsies ar aizjūras dārgumu video projekcijām
  • 23:00- 24:00 Viduslaiku mūzikas grupas «Obscurus Orbis» koncerts

*Bezmaksas muzeja apskate no 20:00 – 24:00

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu