Jelgavā Muzeju nakts ietvaros notiks «RAF vintage festivāls»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Muzeju nakts ietvaros, 19. maijā, no pulksten 19:00 – 24:00 Jelgavā, industriālā parka «NP Jelgavas Biznesa Parks» teritorijā (Aviācijas ielā 18), kur agrāk atradās leģendārā «Rīgas Autobusu Fabrika» jeb RAF - pirmo reizi Latvijā notiks «RAF vintage festivāls».
 
«RAF vintage festivāls» ir veltījums leģendārajiem RAF mikroautobusiņiem, kas vēl tikai pirms pāris gadiem Latvijas vārdu nesa plašajā pasaulē, pierādot, ka ar kopīgu mērķi un degsmi jeb «dzenuli» viss ir iespējams!

Festivāla laikā, būs iespējams aplūkot vairāk nekā 15 dažādus RAF autobusu modeļus, no kuriem lielākā daļa ir auto inženiera Andra Dambja privātās kolekcijas eksponāti, kā arī Latvijas Antīko automobiļu kluba biedra Valda Ģīļa pasaulē līdz šim vienīgo pilnībā restaurēto mikroautobusu RAF 977 Latvija. 

Tāpat ikviens interesents Muzeju naktī varēs klātienē satikt auto inženieri Andri Dambi, kurš neliegs autogrāfu un būs gandarīts pastāstīt par savu RAF kolekciju.

Arta Nordmane, «NP Jelgavas Biznesa Parks» vadītāja un «RAF vintage festivāla» aktīvā organizatore: «Šis festivāls būs neaizmirstams notikums, kura laikā ikviens varēs kavēties nostalģiskās atmiņās par laikiem, kad RAF leģendārais mikroautobuss Latvija bija viens no populārākajiem pārvietošanās līdzekļiem. Tāpat esam parūpējušies, lai «RAF vintage festivāla» apmeklētāji gūtu pilnīgu ieskatu gan rūpnīcas strādnieku ikdienā, gan gūtu priekšstatu par to kā pirms nodošanas ekspluatācijā tika izmēģinātas RAF automašīnas. »

Aplūkojamas unikālas un līdz šim publiski neeksponētas fotogrāfijas. Ar agrākās RAF rūpnīcas strādnieku ikdienu festivāla apmeklētāji varēs iepazīties un kavēties atmiņās, apskatot fotogrāfa Andrej Ivanoff izstādi. Fotogrāfs 1977. gada vasarā izgāja praksi RAF rūpnīcas iekšējā laikrakstā «Starts», iemūžinot vairākus desmitus unikālu un līdz šim plašākai publikai neeksponētu fotogrāfiju.

Fotogrāfijās redzami kadri, kā tolaik būvēja mikroautobusus un kā tos aprīkoja, dažādi vēsturiski plakāti u.c.

Tāpat agrākās RAF administratīvās ēkas konferenču zālē interesanti varēs aplūkot vēsturiskas RAF rūpnīcas relikvijas – gleznas, plakātus, rasējumus, darba galdus, krēslus un pat to laiku modernāko datortehniku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu