Muzeju naktī Liepājā apskatei būs atvērts mīnmeklētājkuģis «Namejs»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Muzeju naktī, 19.maijā, no plkst.19 apmeklētājiem apskatei atvērts būs Liepājas Tirdzniecības kanālā pietauvotais mīnmeklētājkuģis M-03 «Namejs», kas būvēts 1960.gadā Vācijas pilsētā Brēmenburgā un līdz 1991.gadam kalpojis Vācijas flotē.

No 1999.gada līdz 2004.gadam «Namejs» bija Latvijas Jūras spēku flagmanis. Tas bija pirmais Latvijas Jūras spēku kuģis, kas piedalījās daudznacionālās jūras vienības sastāvā. Savas kalpošanas laikā bez tiešo uzdevumu pildīšanas mīnu meklētājs «Namejs» pirmo reizi Latvijas Jūras spēku vēsturē šķērsoja Ziemeļu polāro loku.

Pašlaik kuģis ir nodots Liepājas Jūrniecības koledžai, kas to izmanto mācību mērķiem.

Sestdien plkst.20 uz kuģa klāja notiks Muzeju nakts akcija «Jūras vilku virtuves degustācija kambīzē pie Gundara». Akcijas laikā ikvienam pēc kuģa apmeklējuma būs iespēja nobaudīt jūrnieku iecienīto ēdienu.

Arī Liepājas Tūrisma informācijas birojs iesaistās Muzeja nakts programmā Liepājā un piedāvā divas ekskursijas «Promenādes pieturzīmes» vēstures pētnieku Gunāra Silakaktiņa un Jura Raķa vadībā.

Ekskursiju sākums būs plkst.22 un plkst.22.30 K.Ūliha ielā 5 pie Liepājas Jūrniecības koledžas. Ikvienam liepājniekam un Liepājas viesim būs iespēja iepazīt Promenādes vēsturiskās vietas - Jūrniecības koledžu, kuģu dokus, muitas māju un muitas dārzu, loču torni, piemiņas zīmi kuģim «Saratov», spīķeri un jaunāku laiku noliktavas.

Divu stundu garā ekskursija vainagosies ar iespēju apmeklēt kuģu dokus - padomju laikā slepenu militāru objektu, kuros tika remontēti padomju militārie robežapsardzes kuteri.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu