Repše: Saeimas deputātiem nav jābūt profesionāļiem, viņiem jājūt vēlētājs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Saeimas deputātiem nav jābūt speciālistiem un profesionāļiem, jo Saeima ir tautas pārstāvniecība, tāpēc deputātiem jāmāk just un paust viņu vēlētāju viedokli, to intervijā Latvijas Radio, komentējot 11.Saeimas deputāta [s:41439], ka Saeimā viņš nonācis «pa jokam» un lielāko daļu no darba Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas komisijā nesaprot, sacīja ekspremjers, biedrības «Latvijas attīstībai» dibinātājs Einārs Repše (V).

«Klauža kunga intervija bija diezgan patiesa, var pat teikt - sirsnīga. Tā reizēm gadās, ja partijām nav pārāk daudz cilvēku, kurus likt savā [vēlēšanu] sarakstā, bet saraksti jāaizpilda. Tad aicina šos sarakstus aizpildīt tādus cilvēkus, kas varbūt netiek plānoti, ka viņi iekļūs deputātu krēslā. Taču dzīve izdara korekcijas, un viņi iekļūst gan. Un tad ir jāstrādā,» atzina Repše.

Repše norādīja, ka bieži vien žurnālisti pārprotot kādu niansi - Saeimas deputātiem nav jābūt speciālistiem un profesionāļiem.

«Saeima ir tautas pārstāvniecība. Viņiem [deputātiem] ir jāspēj just, ko vēlas viņu vēlētāji un jāspēj tas kaut vai visvienkāršākajos vārdos pārstāvēt un paust Saeimā savos balsojumos. Ministriem un izpildvarai, ierēdņiem, tiem ir jābūt ļoti augsti kvalificētiem. Deputātu galvenā sūtība ir pārstāvēt tautu,» sacīja Repše.

Vienlaikus Repše atzina, ka deputātiem tomēr ir jābūt lietas kursā par to, kas Saeimā notiek, un par ko tiek debatēts. «Tāpēc būtu labi, ja Saeimā un [vēlēšanu] sarakstos tiktu iekļautas personas, kuras par politiku interesējas un dzīvo līdzi politiskajiem notikumiem, un kuriem tā ir sirdslieta,» sacīja Repše.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu