Zatlers lēmumam atlaist Saeimu šobrīd redz daudz vairāk ieguvumu, nekā pirms gada

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīkojums Nr.2 Latvijai bija absolūti nepieciešams, jo tas atstāja ietekmi gan uz Latvijas politisko vidi, gan domāšanu, gan ekonomiku.

To intervijā Latvijas Radio tieši gadu pēc vēsturiskā lēmuma atlaist Saeimu sacīja toreizējais valsts prezidents Valdis Zatlers (RP).

Zatlers atzīmēja, ka pirmajās dienās daudzi prognozēja, ka Rīkojums Nr.2 ir nelaikā un atstās negatīvu ietekmi uz Latvijas ekonomiku, taču patiesībā noticis gluži pretēji.

«Tas atstāja pozitīvu ietekmi uz mūsu tēlu starptautiski, un mēs esam atkarīgi no tā, kā mūs vērtē gan tirdzniecības partneri, gan finanšu tirgi. Tas bija skaidrs signāls, ka Latvija ir gatava politiskām pārmaiņām,» sacīja Zatlers.

Zatlers norādīja, ka šobrīd lēmumam atlaist Saeimu redz daudz vairāk ieguvumu, nekā pirms gada.

«Pirms gada man bija galvenokārt vēlme mainīt, nepalaist garām iespēju. Šobrīd redzam, ka Rīkojums Nr.2 ir pavēris vārtus daudzām reformām Latvijā, kas te bija nepieciešamas jau pirms desmit gadiem,» sacīja Zatlers.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu