Mūsā noslēgusies Eiropas autokrosa pirmā diena

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mūsas sporta kompleksā aizvadīta 2012. gada FIA Eiropas autokrosa čempionāta 2. posms. Tas skatītājiem nesa aizraujošas sacensības un pat pirmo kūleni, taču nebija visai veiksmīga nedz latviešu sportistiem, nedz vairākiem autokrosa favorītiem.

«Touring Autocros» klasē pirmais kvalifikācijas brauciens noslēdzās bez sevišķiem pārsteigumiem – līderu piecinieks ļoti atgādina aizvadītā gada čempionāta kopvērtējumu – pirmais Tomaš Karai, otrais  Vaclavs Fejfārs, Valentīns Koršunovs trešais.

Par šīsdienas lielāko vilšanos noteikti var nosaukt pagājušā gada «Supper Buggy» čempiona Bernda Štubbes neveiksmi. Pirmajā kvalifikācijā viņa bagija dzinējs neizturēja slodzi un tuvāka nakts mehāniķiem būs grūta, jo jāuzstāda rezerves dzinējs. Latvietis Jānis Boks arī nevar lielīties ar veiksmīgu sacensību sākumu, viņa bagiju piemeklēja pārnesumkārbas defekts, līdz ar to kvalifikācijā tikai 13. rezultāts. Jurim Kuļikovskim – 10.

«Buggy 1600» klasē, klasē labākais no latviešiem Andris Kuļikovskis – 7. vieta. Savukārt Dāvim Aupem un Ervīnam Grencim tikai 20. un 21. rezultāts. Otrais savu kvalifikācijas braucienu iesāka samērā labi, taču piedzīvoja saskriešanos ar konkurentu, kurā tika salauzta bagija priekšējā balstiekārta. Neveiksmīgas sacensības mājas trasē ir arī Mārim Līcim – viņam sacensības beigušās dzinēja defekta dēļ. Šīsdienas kvalifikācijas līderi ir Kristiāns Žabo, Mihaels Būdelmajeirs un Džons Lagodnijs.

Nacionālā kausa izcīņā pirmajā kvalifikācijā bija redzams arī pirmais šo sacensību kūlenis. To piedzīvoja igaunis Jano Ligurs. Savukārt par šīs dienas līderiem kļuva Māris Ločmelis, Jānis Miščenko un lietuvietis Giedrijus Stonis. Pašu mazāko autokrosistu vidū arī bija vērojamas spraigas kontaktu cīņas. Par dienas uzvarētāju kļuva Daniels Špaks.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu