Dombrovskis: Iekasēt naudu par radio klausīšanos ir absurdi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Prakse iekaisēt naudu par radio klausīšanos ir absurda, šodien intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V), komentējot Autortiesību un komunicēšanas konsultāciju aģentūras un Latvijas Autoru apvienības (AKKA/LAA) vēlmi iekasēt maksu par radio klausīšanos ārpus ģimenes loka.

«Lai aģentūrai nebūtu akli jāseko likumam, pašreiz koalīcijas deputāti ir iesnieguši likumprojektu, kas paredz šo situāciju mainīt,» sacīja premjers, paužot cerību, ka Saeimā notiks diskusija par šo jautājumu un situācija tiks koriģēta.

Kā norādīja Dombrovkis, šajā jautājumā viņš piekrītot Kultūras ministrijas nostājai.

Kā ziņots, AKKA/LAA uzskata - lai atskaņotu mūziku gan darbavietā, gan citās publiskās vietās, uzņēmumiem nepieciešams saņemt mūzikas publiskā izpildījuma licenci. Prasība par publiskā mūzikas atskaņojuma licenci balstīta Autortiesību likuma publiskā izpildījuma definīcijā, kas nosaka, ka ikvienam mūzikas atskaņojumam ārpus ierastā ģimenes loka ir jābūt izņemtai licencei.

Savukārt nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) iesniegusi priekšlikumus grozījumiem Autortiesību likumā, paredzot, ka radio programmu atskaņošana ārpus ierastā ģimenes loka nav uzskatāma par autoru darbu publisku izpildījumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu