Stingrāki «Euro NCAP» pārbaudījumi vainagojas ar piecu zvaigžņu vērtējumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Jaunākie dati no neatkarīgās organizācija «Euro NCAP», kas vērtē Eiropā pārdodamo automobiļu drošību, ar piecām zvaigznēm ir novērtējusi visus četrus jaunākos modeļus – «BMW» 3-sēriju, «Hyundai i30», «Mazda CX-5» un «Peugeot 208».

«Peugeot» importētāja Igaunijā un Latvijā – «KW Bruun Baltic» - mārketinga vadītāja Kerli Maro sacīja, ka novērtējums ir patiešām ievērojams. «Es uzskatu, ka jaunais «Peugeot 208» noteikti ir šāda novērtējuma cienīgs. Salīdzinot ar saviem priekšgājējiem, tam ir liela priekšrocība, kas izriet no uzlabotās konstrukcijas un dizaina - 208, salīdzinājumā ar 207, ir vidēji par 115 kg vieglāks, tādēļ arī tam ir mazāki CO2 rādītāji un degvielas patēriņš ir vēl ekonomiskāks. Līdzīgi arī dizaina izmaiņām ir bijusi ietekme uz automobiļa drošības paaugstināšanu,» komentē Maro.

Šogad «Euro NCAP» mainīja savu drošības testu vērtēšanas struktūru, padarot augta reitinga iegūšanu vēl sarežģītāku - jaunā sistēma papildus pārējam vērtē arī gājēju drošību. «Euro NCAP» ņem vērā arī gan pieaugušo pasažieru, gan bērnu drošību un tehniskā drošības aprīkojuma nodrošinājumu.

Lai arī visi auto ir novērtēti ar piecām zvaigznēm pieaugušo drošības testos visvairāk punktus ieguva «BMW 3-sērija», savukārt bērnu drošības testos vislabāk tika novērtēts «Hyundai i30» spēkrats. Gājēju drošībā nepārspēts līderis atkal izrādījās «BMW 3-sērijas» auto, savukārt «Safety Assist», jeb palīgierīču kategorijā pozīciju ar vienādu punktu skaitu dalīja «BMW 3-sērija», «Hyundai i30» un «Mazda CX-5».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu