Latvijas ātrākie braucēji dodas iekarot Igauniju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jau šajā nedēļas nogalē, 9. un 10. jūnijā, Baltijas jaudīgākās automašīnas sacentīsies par uzvaru Igaunijā, Tartu, «Raadi» lidlaukā, kur notiks Latvijas dragreisa čempionāta 2. posms un Igaunijas dragreisa čempionāta 1. posms.

«Raadi» lidlaukā Street un PRO klašu braucējiem būs iespēja pārbaudīt savus spēkratus un uzstādīt jaunus rekordus 402 metru distancē, kā arī mēroties spēkiem ar ātrākajiem braucējiem no Igaunijas un Somijas.

Spēcīgākajā PRO D klasē šobrīd 1.vietā ir Ilmārs Zausajevs ar savu «Carbon Destroyer». Komandas līderis Ilmārs apgalvo, ka viņš, un arī komandas biedri, piedalīsies ne tikai Latvijas, bet arī Igaunijas dragreisa čempionātā. Plāni ir grandiozi – uzvara abos čempionātos! Kā teic Zausajevs: «Ir jāuzstāda visaugstākie mērķi, lai sasniegtu vislabākos rezultātus!»

Otro pozīciju PRO D klasē šobrīd ieņem Normunds Lācis, kurš atklāj, ka viņa sacensību auto «Mitsubishi Evolution» ir veikti pēdējie regulējumi, un tā ir gatava sasniegt jaunus rekordus, mērķis ir augsts - 8 līdz 9 sekundes.

Uz Igauniju dosies arī pagājušā gada PRO D klases čempions Māris Ozoliņš, kurš šobrīd PRO D klasē ir 3.vietā. Māra mērķis šajās sacensībās ir izcīnīt uzvaru savā klasē, kā arī labot personīgo rekordu 402m distancē, šobrīd sportista rekords ir 9,6 sek.

Pēc pirmā posma rezultātiem šobrīd PRO A klasē līderis ir Artūrs Soboņs, otrajā vietā ierindojas Edgars Eriņš, bet trešo pozīciju ieņem Viktors Gorohovs. PRO B klasē par līderpozīcijām cīnās Ivars Ērglis, Artūrs Soboņs un Artjoms Kočlamazašvili, PRO C klasē – Edgars Eriņš, Ivars Ērglis, Evaldas Kaliunas.

Street klasēs kopvērtējuma līderi šobrīd ir Rolands Ozoliņš (FWD), Jevgenijs Šabanovs (RWD) un Jevgenijs Bičkovs (AWD). Dragreisa čempionāta komandu ieskaitē par uzvaru cīnās «ILMS Motorsports», «Japcar.lv» un «Limited» komandas.

Sacensības norisināsies visu nedēļas nogali, trase būs atvērta un gaidīs dalībniekus jau piektdien, 8. jūnijā, no plkst. 18.00, sestdien notiks kvalifikācijas braucieni, bet svētdien varēsim vērot sacensību kulmināciju – izslēgšanas un fināla braucienus, kā arī apbalvošanas ceremoniju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu