Atpazīsti un ārstē alerģiju!

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

 Augu ziedēšanas sezonai ritot pilnā sparā, ir svarīgi cilvēkiem atpazīt un cīnīties ar alerģiju, uzsver Latvijas Bērnu alergologu un pneimonologu biedrība un Latvijas Astmas un alerģijas biedrība.

Pašlaik augu ziedēšanas sezona rit pilnā sparā, kas nozīmē, ka vasara var izrādīties iesnu, šķaudīšanas un acu asarošanas pārpildīta, un arī piemājas dārziņā un tirgū redzams arvien vairāk gardumu, kas diemžēl ne visiem asociējas tikai ar kaut ko garšīgu vien, jo izsauc izsitumus, niezi un citus jaukā laika traucēkļus,  pastāstīja biedrību pārstāve Agnese Kuksa.

Alerģiju sezonas noslēgums ir vēl tālu priekšā, tieši tāpēc uzzināt, kāpēc parādījusies alerģija un kā ar to cīnīties, ir īstais brīdis. Lai palīdzētu vecākiem, kuriem rūp viņu bērnu veselība, Latvijas Bērnu alergologu un pneimonologu biedrība un Latvijas Astmas un alerģijas biedrība aicina vecākus rūpēties par saviem bērniem un padomu meklēt ne tikai pie speciālistiem, bet arī tam speciāli izveidotā mājaslapā "www.bernsklepo.lv", kurā atrodama informācija par alerģijām, kas parādās svaigā gaisā, iekštelpās vai lietojot konkrētu pārtikas produktu.

Tā kā ir neizsakāmi daudz alergēnu, alerģijas var izpausties ļoti dažādi. Kādam tā var noritēt ļoti viegli, bet citam smagi, pat izraisot komplikācijas, kuras var beigties pat ar nāvi. Alerģiskas reakcijas var izjust viss ķermenis - āda, elpceļi, acis, sirds un asinsvadu sistēma, locītavas, nervu sistēma, kuņģa un zarnu trakts. Ja alerģija izpaužas uz ādas, konkrēto vietu var nedaudz nomierināt, izmantojot viegli siltu ūdeni. Noteikti jāizvairās no ādas berzēšanas un dažādu smaržvielu nokļūšanas uz tās.

Latvijas Bērnu alergologu un pneimonologu biedrība un Latvijas Astmas un alerģijas biedrība aicina pievērst uzmanību, vai bērnam ir kādas alerģiskas reakcijas, lai laikus noskaidrotu, kas ir vainīgais alergēns, lai tādējādi pēc iespējas mazāk bērnam ar to turpmāk nāktos saskarties.

Ignorējot alerģiskās reakcijas, var attīstīties astma, kas Eiropā ir visizplatītākā hroniskā bērnu slimība. Dažās Eiropas valstīs astma ir pat katram ceturtajam cilvēkam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu