Uz Austrumeiropas «Pro drifta» čempionātu ieradīsies spēcīgākie pārstāvji no Krievijas un Polijas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

16. jūnijā 6dien, Biķernieku sporta kompleksā notiks Austrumeiropas «Pro Drifta» čempionāta (EEDC) 2. posms un Latvijas PRO drifta čempionāta 1. posms, kas būs vienas no šīs sezonas vērienīgākajām «PRO drifta» sacensības Baltijā.

Sestdien uz starta stāsies gan visi Latvijas «PRO drifta» braucēji, gan ļoti daudz tuvāko kaimiņvalstu drifta meistaru. Kopā uz starta redzēsim ap 40 dalībnieku no 7 valstīm - Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un Polijas. Dalību Baltijā lielākajās «PRO drifta» sacensībās ir apstiprinājuši jau vairāki ārvalstu sportisti.

Poļi tiek uzskatīti par vieniem no spēcīgākajiem braucējiem Eiropā un tieši Latvijas skatītājiem ir lieliska iespēja 16. Jūnijā uz starta redzēt 2011. gada sezonas spēcīgāko Polijas braucēju Pawel Trela, redzēsim arī slavenāko Krievijas drifta komandu «Evil Empire», kas ieradīsies četru braucēju sastāvā, tai skaitā Krievijas 2011. gada čempionu Feliksu Čikipahovjanu un vienmēr agresīvi braucošais Maks Tvardovskijs.

Savukārt no Ukrainas ieradīsies EEDC 1. posma, kas norisinājās Minskā, abi finālisti, uzvarētājs Dmitrija Iļjuks un 2. Vietas ieguvējs Aleksejs Golovņja. Protams, ka uz starta redzēsiet arī spēcīgākos Igaunijas un Lietuvas sportistus. No Igaunijas, Latviešu skatītāju favorīts Henri Puhmas, kas pagājušogad lika visiem sevi iemīlēt driftējot ar «Audi Coupe», šogad izrādīs savu jauno auto - «BMW JZ46». No Lietuvas ieradīsies Latvijas publikai labi pazīstamais Kestytis Petronis, kas pēc divu gadu pauzes atgriežas driftā.

Atšķirībā no pagājušā gada Latvijas un Austrumeiropas drifta čempionātu uzvarētāji tiks noteikti divos atsevišķos finālos, kas gan braucējiem, gan skatītājiem nozīmēs vēl vairāk braucienus, cīņas un dūmus. Latvijas PRO drifta čempionātā finālā iekļūs 16 labākie, savukārt EEDC fināla cīņas aizvadīs 32 braucēji.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu