Par radio klausīšanos sodītais veikaliņš sodu vēl nav samaksājis

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Veikals «Mājas svētība» vēl nav samaksājis 500 latu lielo sodu par radio klausīšanos veikala telpās bez licences, lai gan tiesa ir atteikusi izskatīt apelāciju, jo tā ir iesniegta pārāk vēlu.

Taču tiesvedības iespējas vēl nav izsmeltas, jo advokāts lūdzis atjaunot termiņu, līdz kuram tiesas spriedumu varēja pārsūdzēt.

Zvērināts advokāts Valdis Bergs aģentūrai BNS pastāstīja, ka «Mājas svētība» tika sodīta marta beigās un astoņu dienu laikā tiesas piespriestais naudas sods bija jāpārsūdz, tomēr tas ticis izdarīts tikai nesen.

Trešdien kļuvis zināms, ka tiesa atteikusi atjaunot pārsūdzības termiņu, taču advokāts par to ir iesniedzis blakussūdzību Rīgas apgabaltiesā, un viņš prognozē, ka tās izskatīšana nebūs ilgi jāgaida.

«Apelācija ir iesniegta, bet to neviens neskatīs, kamēr nebūs atjaunots termiņš. Tad arī būs divi lēmumi – par termiņa atjaunošanu un apelācijas tiesvedības ierosināšanu,» paskaidroja advokāts.

Viņš ir pārliecināts, ka naudas sods ir piemērots nelikumīgi un tiesa nav izvērtējusi visus lietas apstākļus.

«Pirmais, saskaņā ar mūsu klientu norādīto, tajā laikā ir skanējušas ziņas, un arī protokolā norādīts, ka pārbaude veikta plkst.16, kas ir ziņu laiks. Tiesa nav devusi vērtējumu šim apstāklim. Otrais, ir dažādi viedokļi, kas pieļauj publiskā izpildījuma paplašinātu interpretāciju – ierastā ģimenes loka paplašinātu interpretāciju,» viņš uzsvēra.

Veikalā aģentūrai BNS apliecināja, ka sods nav samaksāts.

«Protams, ka neesam. Mums nav to 500 latu, ko šorīt no rīta tā žigli samaksāt,» aģentūrai BNS trešdien sacīja veikala īpašniece Laura Ziemele.

Jau vēstīts, ka rezonansi šis gadījums ieguva pēc šā temata nonākšanas medijos, lai gan likums jau sen paredzēja iespēju sodīt par radio klausīšanos publiskās vietās. Autortiesību pārstāvji izskaidroja, ka ziņas drīkst klausīties bez maksas, bet mūzikas laikā radioaparāts jāslēdz ārā. Saeimas deputātiem tas nešķita pieņemami, un pašlaik Saeimā tiek izskatīti grozījumi Autortiesību likumā.

Patlaban likums paredz, ka publisks izpildījums ir darba atskaņojums ārpus ierastā ģimenes loka. Tas nozīmē, ka pārējos gadījumos ir jāiegādājas īpaša licence.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu