Āboltiņa: Esošās situācijas «scenārija autori» nav tikai nacionālā apvienība

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Esošā koalīcija ir tā, kuru centīsimies saglabāt, šodien žurnālistiem sacīja Saeimas priekšsēdētāja un «Vienotības» līdere Solvita Āboltiņa.

Viņa uzsvēra, ka politiķu uzdevums ir risināt domstarpības sarunu ceļā. Latvijā, kur ir pietiekami sašķelta politiskā vide un kur ir koalīcijas valdība, ir jāprot rast risinājumu, strādāt un pieņemt lēmumus, piebilda Āboltiņa.

Vienlaikus Saeimas priekšsēdētāja pieļauj, ka esošās situācijas «scenārija autori» nav tikai nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un Brīvībai/LNNK» (VL-TB/LNNK). Taujāta, vai scenārija autors varētu būt Ventspils mērs Aivars Lembergs («Latvijai un Ventspilij»), Āboltiņa norādīja, ka to nevar pateikt, jo viņai nav tādas informācijas. Tikpat labi ir vēl viens cits scenārija autors, piebilda politiķe, gan neprecizējot, par kuru tieši cilvēku viņa runā.

«Vienotības» līdere arī uzskata par «lielu bezatbildību» mēģināt šādā veidā Latvijas sabiedrību maldināt, ka ebreju kopienas īpašumu problēma ir politiskās dienaskārtības svarīgākais jautājums.

Kā ziņots, tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš (VL-TB/LNNK) ir paziņojis par demisiju, jo viņam un premjeram esot pārāk atšķirīgi viedokļi par ebreju īpašumu kompensācijas jautājumu, tomēr tas nenozīmējot, ka no valdības aizejot arī visa apvienība VL-TB/LNNK.

Āboltiņa iepriekš tieslietu ministra Gaida Bērziņa (VL-TB/LNNK) atkāpšanos no amata novērtēja kā nepārdomātu un bezatbildīgu rīcību. Viņa arī ir akcentējusi, ka ir nepieņemama VL-TB/LNNK rīcība jautājuma par ebrejiem piederējušo īpašumu apzināšanu politizēšana.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu