Dzintars: Tieslietu ministra atkāpšanās ir koalīcijā esošo problēmu izpausme

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Tieslietu ministra Gaida Bērziņa (VL-TB/LNNK) lēmums atkāpties no amata ir tikai izpausme tām problēmām, kas ir koalīcijā, aģentūrai LETA sacīja nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) līderis Raivis Dzintars.

Tomēr Dzintars uzsvēra, ka patlaban nav nekādu objektīvu apstākļu, lai notiktu izmaiņas koalīcijas sastāvā. Vienlaikus VL-TB/LNNK pārstāvis atzina, ka nacionālo apvienību «ļoti daudz» lietu koalīcijā neapmierina, turklāt Bērziņa atkāpšanās ir tikai izpausme koalīcijā valdošajām problēmām.

Politiķis akcentēja, ka VL-TB/LNNK vēlas šīs problēmas risināt, lai koalīcijas partneriem rastos vienota sapratne, kāpēc šāda situācija izveidojusies. Tad vēlāk arī varēs runāt par situācijas attīstību - personālijām un citiem jautājumiem.

Pēc Dzintara teiktā, Bērziņš nolēmis atkāpties no amata «diezgan rupja spiediena rezultātā», kad viņam tika uzdots pildīt lēmumu, kas ir pretējs viņa sirdsapziņai un politiskajai pārliecībai.

Šis ir bijis Bērziņa personīgs lēmums, nevis frakcijas lēmums, tomēr viņš apvienības vadību par savu nostāju informēja, pastāstīja Dzintars. Šis jautājums gan netika pārrunāts frakcijas sēdē, kas ir atklāta, un pastāv iespēja, ka informācija varētu pārāk agri nonākt plašsaziņas līdzekļos.

LETA jau ziņoja, ka tieslietu ministrs Bērziņš vakar paziņoja par demisiju, jo viņam un premjeram esot pārāk atšķirīgi viedokļi par ebreju īpašumu kompensācijas jautājumu, tomēr tas nenozīmējot, ka no valdības aizejot arī visa apvienība VL-TB/LNNK.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu