Tieslietu ministra pienākumus pildīs Jaunzeme-Grende

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Uz laiku, kamēr tiks apstiprināts jaunais tieslietu ministrs demisionējušā Gaida Bērziņa (VL-TB/LNNK) vietā, tieslietu ministra pienākumus pildīs kultūras ministre Žanete Jaunzeme-Grende (VL-TB/LNNK).

Pēc Bērziņa demisijas pieņemšanas Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) šodien žurnālistiem sacīja, ka jaunā tieslietu ministra amata kandidāta virzīšana ir nacionālās apvienības kompetence.

«Aicinu nevilcināties ar kandidāta izvirzīšanu,» sacīja premjers. Viņš informēja, ka tiks nozīmēts tieslietu ministra amata pienākumu izpildītājs un, ņemot vērā partijas aspektu, tā varētu būt kultūras ministre.

Savukārt Bērziņš uz jautājumu, vai viņa partijas virzītais tieslietu ministra amata kandidāts varētu būt ministrijas parlamentārais sekretārs Jānis Bordāns, atbildēja, ka šāds jautājums nav izskatīts.

Jau ziņots, ka tieslietu ministrs Bērziņš vakar paziņoja par demisiju, jo viņam un premjeram esot pārāk atšķirīgi viedokļi par ebreju īpašumu kompensācijas jautājumu, tomēr tas nenozīmējot, ka no valdības aiziet visa apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un Brīvībai/LNNK» (VL-TB/LNNK). Premjers šodien ministra demisiju pieņēma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu