SC neatbalstīs Bordāna iecelšanu tieslietu ministra amatā; ZZS vēlēsies ar viņu tikties

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Opozīcijā esošā apvienība «Saskaņas centrs» (SC) neatbalstīs tieslietu ministra amata kandidāta Jāņa Bordāna iecelšanu amatā, savukārt Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakcijas deputāti, visticamāk, vēlēsies ar viņu satikties pirms Saeimas balsojuma.

SC Saeimas frakcijas priekšsēdētāja biedrs Valērijs Agešins aģentūrai LETA uzsvēra, ka arī starp koalīcijas deputātiem šis kandidāts esot, «maigi izsakoties, neviennozīmīgi vērtēts», arī Tieslietu ministrijā viņam trūkstot atbalsta un autoritātes. Tomēr Agešins prognozēja, ka koalīcijas deputāti «būs spiesti» balsot par Bordāna apstiprināšanu un viņš kļūs par nākamo tieslietu ministru.

Savukārt ZZS frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis norādīja, ka patlaban nevar izteikt viedokli par šo kandidātu, jo trūkst nepieciešamās informācijas. Kaut arī opozīciju pārstāvošie politiskie spēki parasti neatbalsta koalīcijas piedāvātus ministru kandidātus, visticamāk, ZZS frakcija uzaicinās Bordānu uz tikšanos, lai iegūtu nepieciešamo informāciju par viņa kandidatūru, skaidroja Brigmanis.

Kā ziņots, nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) kā tieslietu ministra amata kandidātu nolēmusi virzīt pašreizējo ministrijas parlamentāro sekretāru Jāni Bordānu.

Savukārt Tieslietu ministrijas (TM) parlamentārā sekretāra amatam nacionālā apvienība virza Aigaru Lūsi, šodien žurnālistiem paziņoja VL-TB/LNNK līderis Raivis Dzintars.

Premjers Valdis Dombrovskis (V) uzsvēra, ka Bordāna kandidatūra tieslietu ministra amatam izskatīta jau šīs valdības veidošanas laikā, kad par to jau tika diskutēts «Vienotībā» un jautājums saskaņots ar Valsts prezidentu. Līdz ar to nav problēmu ar šīs kandidatūras virzīšanu, sacīja Dombrovskis.

Premjers aicinās Saeimu pēc iespējas ātrāk sasaukt ārkārtas sēdi, lai apstiprinātu Bordānu amatā. Saeimas sēde varētu notikt nākamnedēļ.

Kā ziņots, 20.jūnijā par demisiju paziņoja tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš (VL-TB/LNNK), jo viņam un premjeram Valdim Dombrovskim (V) esot pārāk atšķirīgi viedokļi par ebreju īpašumu kompensācijas jautājumu. Premjers nākamajā dienā ministra demisiju pieņēma.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, 1967.gadā dzimušais Bordāns izglītību tiesību zinātnē ieguva Latvijas Universitātē. Viņš bijis Ārējās tirdzniecības ministrijas starptautisko līgumu nodaļas speciālists. 1993.gadā Bordāns strādājis par juriskonsultu AS «Vācijas-Latvijas banka». 2010.gadā Bordāns bija Ministru prezidenta padomnieks, strādājis par zvērināto advokātu birojā «Wall».

Bordāns kandidējis 5.Saeimas vēlēšanās no «Latvijas ceļa» (LC) saraksta un ieņēmis deputāta vietu pēc tam, kad kāds no frakcijas biedriem nolicis mandātu. Bordāns kandidējis arī 6.Saeimas vēlēšanas, tad 1997.gadā no LC saraksta kandidējis Rīgas domes vēlēšanās. 2010.gadā Bordāns kandidējis 10.Saeimas vēlēšanās no «Vienotības» saraksta.

2011.gadā Bordāns paziņoja par izstāšanos no «Vienotībā» iekļautās partijas «Pilsoniskā savienība» un kopā ar domubiedriem izveidoja biedrību «Demokrātiskie patrioti», kur ieņēma valdes locekļa amatu.

Bordāns kandidēja arī 11.Saeimas vēlēšanās no nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK saraksta. Saeimā viņš ievēlēts netika, bet kļuva par TM parlamentāro sekretāru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu