«Audi R8 e-tron» kļūst par ātrāko elektromobili pasaulē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vācijas autoražotāja «Audi» pirmais sporta elektromobilis ir uzstādījis jaunu pasaules ātruma rekordu leģendārajā «Nurburgringas» sacīkšu trasē. Jaudīgais «Audi R8 e-tron» 20,8km garo trasi pieveica 8:09.099 minūtēs.

Automašīnas vienīgā modifikācija no tās versijas, kura būs pieejama dīleru salonos jau šī gada beigās bija maksimālā ātruma ierobežojuma pacelšana no 200km/h līdz 250km/h. Uzreiz pēc rekorda uzstādīšanas pilots Markus Vinkelhoks (Markus Winkelhock) izbrauca vēl divus apļus ar rūpnīcas uzstādīto ātruma ierobežojumu 200km/h. Pirmajā aplī uzstādītais laiks sasniedza 8:30.873 minūtes, savukārt otrajā aplī 8:26.096 minūtes.

Automašīnas abi elektromotori attīsta 230 kW jaudu, savukārt elektromobiļa lielākā priekšrocībā ir augstais griezes moments, kurš «Audi R8 e-tron» gadījumā ir 820 Nm. Sprints līdz 100km/h šādā spēkratā aizņem nieka 4,6 sekundes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu