Jūlijā brīvdabas kino programmā: «Kuldīga uz lentas»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Goldingen Cinema» svinot Kuldīgas-770 gadi, piedāvā programmu «Kuldīga uz lentas», kuras ietvaros kuldīdzniekiem un pilsētas viesiem tiks piedāvātas filmas, kas dažādos laika posmos tapušas vienā no Latvijas skaistākajām mazpilsētām. Kopumā Kuldīgā un tās apkārtnē uzņemtas vairāk kā 30 filmas - jūlija kinoprogrammā ietvertas septiņas no tām.

  • 7. jūlijā plkst. 23:30 skatītājiem piedāvājam režisora Ulda Brauna 1975. gadā uzņemto filmu «Motociklu vasara»

Stāstu par jauniešiem, romantiku un mīlestību. Brīvā dienā puiši dodas nelielā ceļojumā ar motocikliem. Viņiem – jo pārgalvīgāk, jo labāk. Tajā pašā laikā kāds jauns pāris – līgava un līgavainis - izgreznotā mašīnā dodas reģistrēt savas kopīgās dzīves sākumu. Viņiem, savukārt, jo svinīgāk, jo labāk. Un tad braucēju ceļi krustojas…Tā Māris satiek Inesi. Ceļu abi turpina kopā. Ar motociklu. Inese – tāpat līgavas kleitā, Māris ar ķiveri galvā. Sākas piedzīvojumi. Negaidītas tikšanās. Ceļojuma laikā viņi iepazīst katrs sevi, iepazīst viens otru, pietuvinās dabai un var izbaudīt tās skaistumu. Var iepazīt sastaptos cilvēkus. Viņi abi ar prieku atklāj sev pavisam jaunu pasauli un izbauda to.

Filmā redzamas epizodes, kas tika uzņemtas Kuldīgas tirgū un pie Ventas rumbas.

  • 14. jūlijā plkst. 23:30  «Kļūstiet mana sievasmāte»-  «Rīgas kinostudijā» režisora Kārļa Mārsona 1977. gadā uzņemto filmu, kurā redzams «Bendes namiņš» un citi Kuldīgas skati.

Kuldīgas pilsētas festivāla «Dzīres Kuldīgā» programmas ietvaros kino būs skatāms ne vien tradicionālajā sestdienas novakarē, bet arī ceturtdien un piektdien.

  • 19.07. pusstundu pēc pusnakts Aivara Freimaņa noveles par Kuldīgas dzīvi 1966. gadā «Kuldīgas freskas»
  • 20.07. plkst. 23:00 «Ūdensbumba resnajam runcim»- režisors Varis Brasla, 2004. gads
  • 21.07. plkst. 23:00 «Tēvs, radi, kuļmašīna» režisors Arvīds Krievs,  producente un filmas veidotāja - Indra Burkovska,  2006.gads
  • 28.07. plkst. 23:00 «Leģenda par Jāni Tīdemani» režisors Pēteris Krilovs, 1998.gadā 
  • Kuldīgas kino mēnesi svētdien, 29. jūlijā noslēgsim ar slavenā vācu režisora Vernera Hercoga filmu «Neuzveicamais» ( «Unbesiegbar»)

Filmas darbība norisinās 30. gadu Polijā, filmas skatītāji pat nenojauš, ka Polijas mazpilsēta patiesībā ir Kuldīga, filmā masu skatos piedalījušies daudzi kuldīdznieki.

«Goldingen Cinema» darbojas Kuldīgas Pilsētas dārzā, sestdienu novakarēs no 28. aprīļa līdz 1. septembrim, kā arī piedāvā īpašas kinoprogrammas pilsētas pasākumos sniedzot lielisku iespēju baudīt gan mākslas un animācijas filmas, gan dokumentālo kino un videomākslas projektus. Kinoteātris ierīkots, pateicoties Eiropas Savienības līdzfinansētajam projektam «Kuldīgas Pilsētas dārza kā pievilcīgas tūrisma teritorijas attīstība». 

Ieeja uz visiem «Goldingen Cinema» kino seansiem bez maksas!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu