Zatlera balsij jaunā tieslietu ministra apstiprināšanā būs liela nozīme

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Saeima ceturtdien ārkārtas sēdē lems par uzticības izteikšanu tieslietu ministra kandidātam Jānim Bordānam (VL-TB/LNNK). Kā raksta laikraksts «Diena», ministra apstiprināšanai pietiktu ar vienkāršo balsu vairākumu, bet, ja opozīcija nolemj balsojumā nepiedalīties, tad sēdē var nebūt kvoruma, kam nepieciešama 50 deputātu klātbūtne.

Koalīcijai ir 56 balsis, bet vairāki Saeimas deputāti atrodas ārpus valsts iepriekš saplānotos braucienos vai komandējumos, atzīmē laikraksts.

«Tik svarīgā jautājumā viņiem pat no Antarktīdas vajadzētu atgriezties, un vienīgais, kuram ir attaisnojums sēdē nepiedalīties, ir Valdis Zatlers,» avīzei sacīja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) līderis Augusts Brigmanis.

Taču Zatlers, kuram nepieciešams ilgstoši ārstēties, apstiprinājis, ka uz Saeimas ārkārtas sēdi ieradīsies. Viņa klātbūtnei tajā varētu būt īpaša nozīme.

Vēl pirms ārkārtas sēdes ar Bordānu plāno tikties opozīcijā esošās ZZS frakcija, lai lemtu par atbalstu viņa kandidatūrai. Tikmēr politiskā apvienība «Saskaņas centrs» jau iepriekš paudusi viedokli, ka Bordāna kandidatūru neplāno atbalstīt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu