Saistībā ar postošajiem plūdiem Krievijas dienvidos atlaists Krimskas rajona vadītājs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Saistībā ar postošajiem plūdiem Krievijas dienvidos pirmdien atlaists Krimskas rajona vadītājs, kurš apsūdzēts savu pienākumu nepildīšanā krīzes laikā.

Jau vēstīts, ka Krasnodaras novadā, Krievijas dienvidos, spēcīgas lietusgāzes izraisīja postošus plūdus, kuros gājis bojā vismaz 171 cilvēks, liecina oficiālie dati.

Varasiestādes pie lielā upuru skaita vaino vietējās amatpersonas, kas nav laikus brīdinājušas iedzīvotājus par draudošajām briesmām.

Mēģinot mazināt sabiedrības sašutumu, Krasnodaras gubernators Aleksandrs Tkačevs pirmdien atlaidis Krimskas rajona vadītāju.

Sākotnēji gubernatora preses dienests ziņoja, ka atlaists arī Krimskas mērs, bet vēlāk šī informācija tika atsaukta, norādot, ka tā bijusi tikai tehniska kļūda.

«Pierādīts, ka Krimskas rajona amatpersonas saņēma brīdinājumu par plūdiem, trīs stundas pirms tie sākās,» norādīja Tkačevs.

«Kāpēc cilvēkiem vispār vajadzīgas vietējās varasiestādes, kuras parādījušas savu nespēju strādāt kritiskā situācijā?» viņš piebilda, paužot neapmierinātību, ka visu atbildību par krīzes risināšanu nācies uzņemties reģionam.

Krimskas iedzīvotāju kritikas krustugunīs nonācis arī Tkačevs, kuram svētdien iedzīvotāji ne bez pārmetuma jautāja, kādēļ viņi vienmēr tiek appludināti? Bargu kritiku izpelnījušies arī gubernatora mājieni, ka iedzīvotāji tā pat nebūtu ticējuši brīdinājumam.

Iedzīvotāji arī bažījas, ka varasiestādes slēpj patieso bojāgājušo skaitu.

Kā jau ziņots, stihijā vissmagāk cietusi tieši Krimskas pilsētas apkaime, ko smagi plūdi piemeklēja arī 2002.gadā.

Kāda vietējā iedzīvotāja aģentūrai AFP norādīja, ka pirms plūdiem nav ieslēgtas nedz sirēnas, nedz iedzīvotāji kādā citā veidā brīdināti, kādēļ viņi arī mierīgi devušies gulēt, neko ļaunu nenojaušot.

Saskaņā ar varasiestāžu atzinumu tie ir postošākie plūdi, kādus reģions pieredzējis pēdējās desmitgades laikā. Gelindžikā 24 stundu laikā nolijusi piecu mēnešu norma, bet Novorosijskā - divu mēnešu norma. Dažviet ūdens līmenis sasniedzis pusotru metru.

Tikmēr Krievijas interneta vietnes pārpludina baumas, ka nelaime esot cilvēka roku darbs, jo kāds atvēris ūdenskrātuves slūžas.

Varasiestādes šo versiju kategoriski noraidījušas. Arī prezidents Vladimirs Putins uzsvēris, ka šīs ziņas neatbilst patiesībai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu