Premjers iepazīsies ar valsts autoceļu būvniecību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Piektdien, 13.jūlijā, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis dosies reģionālajā vizītē uz Aizkraukli un Jēkabpili. Premjers klātienē iepazīsies ar ātrsatiksmes autoceļa Tīnūži - Koknese rekonstrukcijas gaitu un tiksies ar pašvaldību pārstāvjiem, lai pārrunātu reģionu aktualitātes. Vizītē piedalīsies arī satiksmes ministrs Aivis Ronis.

Premjers aktualizēs jautājumu par Latvijas ceļu tehnisko stāvokli, infrastruktūras sakārtošanu reģionos, kā arī pievērsīsies jautājumam par valsts finansējumu to ceļu sakārtošanai, kuri veicina uzņēmējdarbības aktivitātes pieaugumu reģionos un jaunu darba vietu rašanos. Īpaša uzmanība pievērsta ceļu kritiskajam stāvoklim Latgales reģionā - 2011. gada dati apliecina, ka 1091,7 km autoceļu Latgalē jeb 56% no to kopgaruma ar asfaltēto segumu ir sliktā un ļoti sliktā tehniskā stāvoklī. Sliktā tehniskā stāvoklī reģionā ir arī 47% no 1650,7 km valsts autoceļu kopgaruma ar grants segumu.

Lai uzlabotu situāciju, šī gada 29.maijā valdība konceptuāli atbalstīja lēmumprojektu par finansējuma piešķiršanu Latgales reģiona valsts autoceļu sabrukušo posmu seguma ārkārtas uzturēšanas darbiem un satiksmes drošības pasākumiem. Finansējuma apjoms, kas nepieciešams, lai daļēji risinātu autoceļu problēmu Latgalē, ir 4,2 milj. Ls. Minētais finansējums ļaus nodrošināt drošu satiksmi uz 100,7 km autoceļu.

Aizkrauklē premjers pievērsīs uzmanību ES fondu apguvei reģionos, plānots pārrunāt arī īstenojamos investīciju projektus un uzņēmējdarbības aktualitātes. Ministru prezidents tiksies arī ar Jēkabpils pilsētas un novada pašvaldību vadītājiem, lai pārrunātu aktuālās infrastruktūras, pašvaldību finansējuma un sociālās problēmas.

Autoceļa E22 posma Rīga (Tīnūži) - Koknese rekonstrukcija šobrīd Latvijā ir vērienīgākais autoceļu būves projekts. Projekta kopējā summa ir 102 milj. Ls, no tiem gandrīz 86,7 milj. Ls ir Kohēzijas fonda finansējums un 15,3 milj. Ls valsts līdzfinansējums.

Projekta ietvaros paredzēts rekonstruēt un izbūvēt jaunus ceļa posmus aptuveni 72 km garumā, rekonstruēt 5 tiltus, kā arī uzbūvēt 3 jaunus tiltus, 22 jaunas caurbrauktuves, 6 jaunus divlīmeņa mezglus, 5 jaunus vienlīmeņa mezglus un izbūvēt vietējas nozīmes satiksmes autoceļus 40 km garumā.

Jaunizbūvētais Latgales autoceļa maršruta posms saīsinās nokļūšanas laiku no Rīgas līdz Pļaviņām līdz pat 30 minūtēm, ņemot vērā, ka nebūs jāšķērso tādas apdzīvotās vietas kā Ogre, Ciemupe, Ķegums, Lielvārde, Dzelmes, Klidziņa un Koknese, kurās atļautais braukšanas ātrums ir ierobežots. Sagaidāms, ka minētajās apdzīvotajās vietās uzlabosies satiksmes drošība un mazināsies vides piesārņojums, ko rada kravas automašīnu satiksme. Projektu plānots pabeigt 2015.gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu