«Goldingen Cinema» programma festivāla «Dzīres Kuldīgā 2012» ietvaros

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 19.līdz 22.jūlijam notiks, jau par tradīciju kļuvušais, pilsētas festivāls  «Dzīrēs Kuldīgā». Brīvdabas kino «Goldingen Cinema» festivāla viesiem piedāvā īpašu Kuldīgā un novadā  apkārtnē uzņemto filmu programmu.

  • Ceturtdien (19.07.) pusstundu pēc pusnakts «Kuldīgas freskas» 

/«Rīgas kinostudija» rež. Aivars Freimanis 1966. g. 50 min/
Rīgas kinostudijas pirmā pilnmetrāžas krāsainā dokumentālā filma, īsas noveles par Kuldīgas dzīvi un cilvēkiem.

  • Piektdien (20.07.) 23:00 «Ūdensbumba resnajam runcim»

/Studija «F.O.R.M.A.», «Allfilm» rež. Varis Brasla 2004.g. 78 min/ 
Stāsts par divām mazpilsētā dzīvojošām māsiņām - astoņgadīgo Martu un četrgadīgo Lindu, kuru tētis dodas peļņā uz Londonu, bet mammai - jāmācās pārkvalifikācijas kursos Rīgā. Līdz ar to sākas abu māsiņu nedienas, jo viņas uz mēnesi tiek atstātas stingrās tantes Unas uzraudzībā. Patiesībā Una nemaz nav tik ļauna - viņa ir tikai vientuļa, to saprot arī mazās meitenes, kuras pēc meksikāņu seriālā noskatītas epizodes nolemj auklei sagādāt vīrieti.

Gandrīz visa filma 2003. gadā tika uzņemta Kuldīgā (privātmājā Mālu ielā, Rātslaukumā, vecpilsētā) un Kuldīgas apkārtnē (pie Zvirgzdu ezera, pie Rendas kapsētas u.c.).

  • Sestdien (21.07.) 23:00 «Tēvs, radi, kuļmašīna»

/Studija «Kaupo filma»,  rež. Arvīds Krievs; producente un filmas veidotāja- Indra Burkovska; 2006.g.; 58 min/

Pirms filmas, 22:45-  skatītāju tikšanās ar Indru Burkovsku.

Filma stāsta par Burkovsku dzimtu no 1988.gada līdz mūsdienām. Tās galvenais tēls ir Indras tēvs Aleksandrs Burkovskis, Kuldīgas novada zemnieks, kurš ir sava darba saimnieks un kalps. Aleksandra mūža sapnis bijusi kuļmašīnas iegāde, tādēļ par vienu no svarīgākajām epizodēm kļūst viņa kuļmašīnas «Imanta» dāvināšana Brīvdabas muzejam. Filma veidota kā piemineklis aizgājušam laikam - tā vairs nebūs nekad.

«Goldingen Cinema» darbojas Kuldīgas Pilsētas dārzā, sestdienu novakarēs no 28. aprīļa līdz 1. septembrim, kā arī piedāvā īpašas kinoprogrammas pilsētas pasākumos sniedzot lielisku iespēju baudīt gan mākslas un animācijas filmas, gan dokumentālo kino un videomākslas projektus. Kinoteātris ierīkots, pateicoties Eiropas Savienības līdzfinansētajam projektam «Kuldīgas Pilsētas dārza kā pievilcīgas tūrisma teritorijas attīstība».

Ieeja uz visiem «Goldingen Cinema» kino seansiem bez maksas!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu