Liekais svars un spogulis

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.flickr.com/photos/whatnot/

Iepriekšējā reizē es kritiski izteicos par Ķermeņa masas un Broka indeksiem norādīdams, ka tos nevar ņemt nopietni liekā svara mērījumu veikšanai. Rodas jautājums – ko darīt, lai noteiktu liekā svara daudzumu organismā?
Šeit būs viens ieteikums, kuru ir vērts izmēģināt.

Runa būs par spoguli. Tas, kā zināms ir godīgs un objektīvs. Nemelo pat karalienēm un ļaunām pamātēm. Spogulis mums atbild uz pilnīgi visiem jautājumiem un piedevām diezgan tiešā veidā. Tomēr jūsu mājas spogulim ir viena problēma - pie tā ar laiku var pierast. Šeit par labu palīgu var kalpot cits spogulis. Piemēram, spogulis sporta klubā, kurā vienlaicīgi var aplūkot savu un kāda cita ķermeņa siluetu. Šī ir skarba metode un nav ieteicama cilvēkiem ar zemu pašnovērtējumu un vājiem nerviem - sporta kluba spoguļa vērtējumam var būt smagas psiholoģiskas sekas. Saku to no personīgās pieredzes. Šāda spoguļa netaktiskās atklāsmes savulaik ir nopietni šokējušas mani pašu.

Lai vai kā, bet spoguļa spriedums ir neapstrīdams un galīgs, taču arī tam ir savi mīnusi. Spogulis nekādīgi nevar pateikt, cik tieši kilogrami no tā visa, ko redzam attēlā ir lieki. Priekš tam ir jāizmanto citas metodes, par kurām nākošajā reizē.

Spiest šeit

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu