Rīdzinieki atbalsta priekšlikumu aizliegt zīlēt sabiedriskās vietās

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

79% aptaujāto rīdzinieku atbalsta priekšlikumu aizliegt zīlēt sabiedriskās vietās, liecina Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS aptaujas rezultāti. Tikai 15% aptaujāto priekšlikumu neatbalsta.

Kā portālu «Apollo» informēja Rīgas domē, Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais, komentējot aptaujas rezultātus, atzīmēja, ka uzmākšanos ar zīlēšanas piedāvājumiem bieži pavada ne tikai mēģinājumi izkrāpt naudu, bet tā kalpo arī kā aizsegs zādzībām.

«Ja kādam ir interese zīlēt nākotni, viņš var nodarboties ar to mājās vai apmeklēt attiecīgos salonus. Kontingents, kas šo nodarbi piedāvā uz ielas, jau ir nonācis policijas redzeslokā, un ir skaidrs, ka no šādām personām jāizvairās. Tās ar savu neatlaidību, es pat teiktu – nekaunību un cilvēka psiholoģijas pazīšanu apvārdo un faktiski uzspiež savu piedāvājumu pusaudžiem un iekšēji nepārliecinātiem cilvēkiem. Manuprāt, pienācis laiks šos avantūristus apturēt, un mēs gatavosim izmaiņas saistošajos noteikumos, lai šādas darbības izbeigtu», uzskata Turlais.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu