Dubultslepkavība Ilūkstes novadā: Tiesa apcietina aizdomās turēto vīrieti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Vīrietim, kas aizturēts aizdomās par divu cilvēku slepkavību svētdien Ilūkstes novadā, tiesa šodien kā drošības līdzekli piemērojusi apcietinājumu, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore Anastasija Laizāne.

LETA jau ziņoja, ka 5.augustā no rīta ap plkst.5.30 Ilūkstes novadā atrasti divi ar vairākiem šāvieniem nogalināti cilvēki - vīrietis un sieviete.

Aizdomās par nozieguma pastrādāšanu aizturēts kāds jauns vīrietis, kurš atzinis savu vainu. Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka aizturētais ir nošautā vīrieša dēls.

Policija nesniedz informāciju par nogalināto personībām, bet portāls «d-fakti.lv» vēsta, ka nošauti 53 gadus vecais jurists Viktors Brūveris un viņa pavadone, 52 gadus vecā Daugavpils Dzīvokļu komunālās saimniecības uzņēmuma darbiniece Larisa Serpionova.

Brūveris savulaik strādājis par mežsargu Daugavpils Komunālajā saimniecībā, bet tika atlaists štatu samazināšanas dēļ. Tad viņš pabeidzis Baltijas Starptautisko akadēmiju un sācis praktizēt kā advokāts, bet pēdējā laikā strādājis par juristu Aknīstes pilsētas administrācijā.

Pēc policijas sniegtās informācijas, uzbrukums noticis Ilūkstes novadā, uz ceļa Aknīste-Subate. Tiesībsargi tur atraduši automašīnu «LUAZ», kuras salonā atradās 1960.gadā dzimušās sievietes līķis ar šautām brūcēm kakla un vēdera rajonā, bet netālu no automašīnas uz zemes atrasts vietējā iedzīvotāja - 1959.gadā dzimušā vīrieša - līķis ar šautām brūcēm krūšu kurvī.

Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, jaunais vīrietis savu tēvu un pamāti sagaidījis pie īpašuma, bruņojies ar šaujamieroci. Vispirms šāviens raidīts tēvam, bet pēc tam nogalināta arī sieviete.

Policijā sākts kriminālprocess un izmeklēšana, veiktas izmeklēšanas darbības un sākti meklēšanas pasākumi, kuru rezultātā tajā pat dienā Kriminālpolicijas darbinieki aizdomās par nozieguma pastrādāšanu aizturēja 1986.gadā dzimušu vīrieti, kurš savu vainu atzīst.

Turpinot izmeklēšanu, policijas darbinieki atsavinājuši dažādus šaujamieročus un nozīmējuši vairākas ekspertīzes.

Policija turpina kriminālprocesa izmeklēšanu pēc Krimināllikuma 118.panta par slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos.

Portāls «d-fakti.lv» vēsta, ka policija nopratināja trīs Viktora Brūvera pieaugušos dēlus. Viens no dēliem dzīvo lauku mājā, kuras tuvumā tika atrasta automašīna ar diviem sašautajiem ķermeņiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu