Pabeigts jaunās lāču mājas projekts

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Noslēgušies jaunās lāču mājas projektēšanas darbi, kas tika uzsākti par saziedotajiem uzņēmumu un privātpersonu līdzekļiem, portālu «Apollo» informēja Gaujas Nacionālā parka fonda valdes priekšsēdētāja Baiba Pavloviča.

Viņa informēja, ka šobrīd tiek aptaujāti uzņēmēji, lai noskaidrotu, kurš celtniecības uzņēmums piedāvās izdevīgāko cenu lāču mājas būvniecībai.

Pavloviča stāsta, ka šis būs tikai pirmais solis lāču mītnes būvniecībā. Būvniecība plānota divās kārtās - pirmā lāču mājas izbūve, otrā žoga izbūve ap jauno lāču māju, kas diemžēl šobrīd nav iespējama līdzekļu trūkuma dēļ.

Šobrīd abi lāči atrodas pagaidu mītnē - dzīvnieku patversmē «Mežavairogi». Kā informē Gaujas Nacionālā parka fonda pārstāve, lāči jūtas labi.

«Abi lāči ir ar atšķirīgiem raksturiem, taču sadzīvo mierīgi. Protams, lāči ir ļoti zinātkāri un pārbauda katru iežogojuma skrūvīti, metinājumu. Puikām ir interese par blakus teritorijā esošajām lāču meitenēm, kuras gan, ir mazliet kašķīgas, un mēdz būt agresīvas, kad lāči Mikus un Puika nonāk to tuvumā. Kopumā lāčiem iet labi,» teic Pavloviča.

Paredzēts, ka jaunās lāču mājas būvniecībai jānoslēdzas līdz ziemas sākumam, kad abus lāčus plānots pārvietot atpakaļ uz Līgatni.

Nodibinājums «Gaujas Nacionālā parka fonds“ izsaka pateicību par atbalstu visiem ziedotājiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu