«Autobuss debesīs» 15 gadu jubilejas koncerts «Palladium» koncertzālē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viena no mūsdienu populārākajām latviešu grupām «Autobuss debesīs», gatavojoties savai 15 gadu jubilejai, 20.oktobrī koncertzālē «Palladium» sniegs vērienīgu solo koncertu, piedāvājot klausītājiem savu labāko dziesmu izlasi. 

Savas pastāvēšanas laikā grupa «Autobuss debesīs» izpildījusi gan daudzas komponista Imanta Kalniņa dziesmas, gan pašu komponētus skaņdarbus. Pēc ilgiem laikiem tieši rudenī gaidāmajā koncertā grupa tos atkal atskaņos, turklāt gaidāmi arī vairāku dziesmu pirmatskaņojumi, kuru autori ir paši grupas dalībnieki.

Kā grupas koncertu neatņemamu sastāvdaļu, «Autobuss debesīs» izpildīs arī populārākās Kalniņa dziesmas no grupas repertuāra, kuru skanējumu bagātinās arī vairāki īpašie koncerta viesmākslinieki.

«Pēdējo gadu laikā aktīvi muzicējam ar īpašām koncertprogrammām, kā arī piedalāmies Imantdienās, bet pašiem sava solo koncerta nav bijis jau vairākus gadus. Tieši tāpēc prieks gatavoties šim notikumam ir divkārtīgs,» uzsvēra grupas mūziķi.

Grupa «Autobuss debesīs» tika izveidota 1998.gadā, kad bijušie skolas biedri Marts Kristiāns Kalniņš un Emīls Zilberts nolēma īstenot sen lolotu sapni un nodibināja grupu, kuras repertuāra pamatā galvenokārt ir Kalniņa mūzika - gan populārākās dziesmas no dažādiem komponista daiļrades posmiem, gan īpaši sacerējumi tieši šim izpildītāju sastāvam.

Kopš grupas dibināšanas ir izdoti septiņi mūzikas albumi. Mākslinieki ir koncertējuši teju visā Latvijā, muzicējuši vairākās Eiropas valstīs un ASV, piedalījušies daudzos liela mēroga pasākumos, kā arī iestudējuši vairākas apjomīgas koncertprogrammas. Grupā muzicē Marts Kristiāns Kalniņš, Kārlis Auzāns, Emīls Zilberts, Armands Treilihs un Andris Dzenis.

Biļetes uz koncertu būs nopērkamas «Biļešu servisa» kasēs un «bilesuserviss.lv» no 13.augusta. Pirmo 100 biļešu cena būs 12 lati, vēlāk - 15 lati.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu