Kuldīgā atklās Starptautiskās fotogrāfijas vasaras skolas noslēguma izstādi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdien, 11. augustā, plkst. 19.00, Kuldīgas Galvenās bibliotēkas Mākslas namā  atklās Starptautiskās fotogrāfijas vasaras skolas (International Summer School of Photogaphy - ISSP) noslēguma darbu izstādi.

Profesionāļu aprindās par Eiropā labāko dēvētajā fotogrāfijas vasaras skolā, kas Latvijā norisinās jau septīto gadu, šogad piedalās 72 fotogrāfi no 22 pasaules valstīm, kas atlases kārtībā ieguva iespēju piedalīties augsta līmeņa fotogrāfijas meistarklasēs. Visu nedēļu studenti starptautiski atzītu meistaru vadībā strādāja pie jaunu fotogrāfijas sēriju veidošanas, eksperimentēja un izaicināja vidi un priekšstatus par sevi un fotogrāfiju.

Šogad meistarklases vadīja laikmetīgās personīgās fotogrāfijas pārstāve Arja Hītieinena, konceptuālais mākslinieks Filips Toledano, World Press Photo uzvarētāja Džodija Bībere, savdabīgo pusaudžu portretu autore Helēna van Mīna, fotoaģentūras «Agence VU» un festivāla «Photo Phnom Penh» dibinātājs Kristians Kožols, kā arī holandiešu kuratora un fotogrāfa tandēms Bas Vrūge un Hanss van der Mērs.

Sestdien plkst. 19.00 visi interesenti ir aicināti uz ISSP noslēguma izstādes atklāšanu Kuldīgas Galvenās bibliotēkas Mākslas namā, 1905.gada ielā 6.

Savukārt vēlāk vakarā, plkst. 22:00, ISSP dalībnieku darbi tiks demonstrēti brīvdabas kinoteātrī «Goldingen Cinema».

Izstādes darba laiki Mākslas namā: no trešdienas līdz svētdienai, plkst.10.00 – 16.00; izstādi varēs aplūkot līdz 8. septembrim.

ISSP organizatori pateicas par sadarbību Kuldīgas novada domei un Kuldīgas Tūrisma attīstības centram, Valsts kultūrkapitāla fondam, Francijas institūtam, Nīderlandes vēstniecībai, Somijas vēstniecībai, kultūras menedžeru apmaiņas programmai «Tandem», žurnāliem par fotogrāfiju «Fotokvartāls» un «GUP», kā arī EPSON, iDeal un ProPhoto Riga.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu