Tiesnešu biedrības vadītāja izvirza versiju par KNAB aizturētā tiesneša rīcību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Inga Kundziņa/LETA

Latvijas tiesnešu biedrības valdes priekšsēdētāja Iveta Andžāne netic, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja aizturētais tiesnesis Ziedonis Strazds tiešām būtu piesavinājies fiktīvi nodarbinātajiem tiesas darbiniekiem paredzēto algu, pirmdien raksta «Diena».

Andžāne sarunā ar laikrakstu izvirza teoriju, ka Strazds tā rīkojies, lai varētu izveidot papildu algu fondu slikti atalgotajiem tiesas darbiniekiem.

«Protams, ja tā bija, tas ir pārkāpums, tā darīt nevajadzēja. Tās gan ir tikai manas spekulācijas, bet, ja tiešām apstiprināsies, ka tā ir bijis, es domāju, ka šī nauda ir bijusi kā papildu motivācija tiesas darbiniekiem, nevis viņa paša materiālā stāvokļa uzlabošanai,» teica Andžāne, kura Strazdu pazīt personīgi.

Šādu pārliecību Andžānei vairojot arī tas, ka viens no, iespējams, fiktīvi nodarbinātajiem esot bijis arhivārs, kam ir zemākā alga tiesā – 170 latu uz rokas. Šādas summas piesavināšanās tiesneša mantisko stāvokli tikpat kā neietekmētu.

Jau ziņots, ka Rīgas Zemgales priekšpilsētas tiesā, iespējams, daudzus gadus fiktīvi nodarbinātas vairākas personas, kuras tur faktiski nav strādājušas un kurām aprēķināto atalgojumu, iespējams, piesavinājies tiesas priekšsēdētājs Strazds, viņa darbības esot atbalstījusi Rīgas apgabaltiesas tiesnese Skaidrīte Buivide.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu