«Goldingen Cinema» brīvdabas kinoteātrī - stāsti par stiprajām Kuldīgas dzimtām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

18.augustā pl.22.00 Kuldīgas brīvdabas kinoteātrī «Goldingen Cinema» tiks izrādītas «TV Skrunda„ veidotā filmu sērija par stiprām Kuldīgas novada dzimtām «Piezīmes uz albuma lapām». 

«Kuldīgas novads ir bagāts ne tikai savām kultūrvēsturiskajām vērtībām, bet arī cilvēkiem. Šai novadā ir dzimtas, kas te dzīvo jau daudzās paaudzēs, ir sazarojušās un daudz devušas novada attīstībā un kultūrvēsturisko vērtību radīšanā. Tāpēc radās ideja veidot trīs video stāstu ciklu, kurā skatīt attīstību, vēsturi, notikumus caur dzimtu un cilvēku likteņiem. Katrā daļā izraudzīta viena vai vairākas dzimtas, caur kurām atklājas gan vietējie notikumi, gan atbalsojas Latvijā un pasaulē notikušais, kā arī dzimtu spēks un ģimenes nozīme.»- Ieva Benefelde «TV Skrunda»

  1. stāsts ir par Mikālu dzimtu, kura dzīvo Padures pagastā jau septītajā paaudzē. Šī dzimta zināma ne vien kā vadošie uzņēmēji Kuldīgas novadā, bet arī kā daudzu pasākumu finansiāli atbalstītāji. Video filmā ir stāsts par to, kā dzimtai cauri paaudzēm izdevies noturēt savas mājas, darba tikumu un ģimenes spēku.
  2. stāsts ir par Kalnu un Bērziņu dzimtām, kuras arī šobrīd saimnieko savās sentēvu mājās- Padures pagasta «Auceniekos» un Kurmāles pagasta «Segļos». Stāstā atklājas, kā savulaik dzimtas tikušas pie savām mājām un saimniekošanas, kā spējusi apvienot darba ikdienu ar vēlmi radoši izpausties.
  3. stāsts ir par Kuršu ķoniņiem. Tieši Kurzemē ir saglabājušās vēsturiskās liecības par dzimtām, kuras daudzus gadsimtus saglabājušas un patstāvīgi apsaimniekojušas savus īpašumus, kā arī nosargājušas tos pret valdošās varas vēlmi rīkoties ar viņu darba augļiem. Stāsts mūs aizvedīs pie šodienas kuršu ķoniņu pēctečiem.

«Goldingen Cinema» darbojas Kuldīgas Pilsētas dārzā, sestdienu novakarēs no 28. aprīļa līdz 1. septembrim, kā arī piedāvā īpašas kinoprogrammas pilsētas pasākumos sniedzot lielisku iespēju baudīt gan mākslas un animācijas filmas, gan dokumentālo kino un videomākslas projektus.

Kinoteātris ierīkots, pateicoties Eiropas Savienības līdzfinansētajam projektam «Kuldīgas Pilsētas dārza kā pievilcīgas tūrisma teritorijas attīstība». Ieeja uz visiem «Goldingen Cinema» kino seansiem bez maksas!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu