Ušakovs apmeklē dzīvnieku patversmes (86)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Rīgas mērs Nils Ušakovs šodien devās vizītē uz divām pilsētas dzīvnieku patversmēm, lai iepazītos ar tur notiekošo.

Patversmes "Dzīvnieku draugs" pārstāvji informēja mēru par ieceri šā gada 4. septembrī Rīgas skolās sarīkot Dzīvnieku labestības dienu, iepazīstinot bērnus ar patversmju darbību. Ušakovs izteica atbalstu šādai idejai un solīja tai Rīgas domes atbalstu.

Dzīvnieku draugi pus pa jokam, pus nopietni piedāvāja Rīgas mēram paņemt no patversmes kādu mājdzīvnieku, uz ko Ušakovs norādīja, ka viņam mājās jau esot divas no dzīvnieku patversmes ņemtas kaķenes, kuras esot ļoti aktīvas.

Savukārt dzīvnieku patversmē "Līči" maija sākumā notikušas pārmaiņas - tās saimniecību pārņēmusi biedrība dzīvnieku pansija "Ulubele". Rīgas mērs atzinīgi izteicās par patversmes telpām, kurās nesen veikts remonts. Tāpat, lai "Līčos" nonākušajiem dzīvniekiem būtu kur izskrieties, šobrīd tiek taisīti āra voljēri un pastaigu laukumi.

Pirmās divas nedēļas dzīvnieki patversmē tiek uzturēti par pašvaldības naudu, bet pēc tam par saziedotajiem līdzekļiem. Patversmes darbinieki un tās iemītnieki lūdz cilvēku draugu palīdzību, aicinot adoptēt suni vai kaķi. Tiem, kuriem nav iespējas atbraukt pakaļ adoptētajam mājdzīvniekam, biedrība "Dzīvnieku pansija Ulubele" sola nodrošināt jaunā drauga nogādāšanu uz jaunajām mājām jebkurā Latvijas nostūri.

Komentāri (86)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu