Notiks kinologu tests "nakts pārbaude"

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.flickr.com

4.jūnijā Rīgā, Šmerļa mežā, notiks pirmais kinologu tests šķirnes un bezšķirnes suņiem „Nakts pārbaude”.

Š.g. 4.jūnijā plkst. 20.00 Rīgā, Šmerļa mežā, Latvijas kinologu klubs „Kanis-A” organizē Latvijā pirmo publisko pasākumu – kinologu testu šķirnes un bezšķirnes suņiem „Nakts pārbaude”.

Vācijas ekspertu izstrādātā suņu psihes testēšanas metode ir populāra daudzās Eiropas valstīs. Latvijā līdz šim tā bijusi pieejama tikai klubos ar nosacījumu, ka tajā piedalās tikai šķirnes suņi.

Testēšanas programmā paredzēts „pārbaudes ceļš” – šķēršļu josla jeb „baiļu istaba”, kurā piedalās suns un viņa saimnieks. Testēšanas mērķis – pārbaudīt suņa reakciju un uzvedību dažādās neparedzētās situācijās, sniegt nepieciešamās konsultācijas un praktisko palīdzību suņu īpašniekiem (negaidīts troksnis, uzbrukums saimniekiem, atrašanās svešu cilvēku sabiedrībā utt.).

Kinologu kluba „Kanis-A” kinoloģe un pasākuma galvenā tiesnese Renāta Malahovska: „Suņu psihes testēšana uzskatāmi parāda dzīvnieka uzvedības problēmas un palīdz saimniekam labāk izprast savu četrkājaino ģimenes locekļu uzvedību. Šādu pasākumu mēs rīkojam pirmo reizi, tāpēc ļoti ceram uz suņu īpašnieku un kinologu atsaucību un ieinteresētību. Īpaši tāpēc, ka šobrīd mūsu pilsētā ir aktīva kultūras dzīve – koncerti, izstādes, izrādes, dažādi izklaides pasākumi, tad kāpēc lai šādi pasākumi nebūtu arī mūsu četrkājainajiem mazajiem un lielajiem draugiem?”

Pasākuma laikā ikvienam tā apmeklētājam, suņu īpašniekam un audzētājam būs iespēja piedalīties kinologu organizētajās atrakcijās, spēlēs un kopīgi atpūsties. 4.jūnija vakarā visiem suņu īpašniekiem tiek piedāvāt iespēja aizvest savu mīluli uz „nakts tusiņu”.

Pieteikšanās un plašāka informācija Latvijas kinologu klubā „Kanis-A”, Rīgā, Krustpils ielā 40a, mob. tele2 26740259; tele2 29221732; 29833116 no š.g. 24.maija līdz 1.jūnijam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu