5 lietas, no kurām jāizvairās lidmašīnā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: pexels.com

Par spīti periodiskiem lidojumu kavējumiem un pārpildītām lidostām, jāpiekrīt, ka lidmašīnas ir neticami transporta līdzekļi. Tās kalpo kā vārti piedzīvojumiem un brīnumiem, nogādājot mūs uz tālām un eksotiskām vietām vien dažu stundu laikā. Popsugar apkopojis ekspertu padomus par to, no kurām lidmašīnas daļām jāizvairās, ja gribat sveiki un veseli sasniegt savu nākamo galamērķi.

Galdiņš

Kura ir baktērijām bagātākā vieta lidmašīnas salonā? Pētījumi liecina, ka godpilno pirmo vietu ieņem izbīdāmie galdiņi. Vislabākais veids, kā izvairīties no netīrības, ir nelikt savu ēdienu uz šiem galdiņiem nākamā lidojuma laikā. Tāpat eksperti iesaka izvairīties no maltītes ieturēšanas lidmašīnā vispār. Vidējā maltīte lidmašīnā ir tālu no veselīgas, ņemot vērā, ka katra pārtikas vienība satur 360-400 kalorijas, kā arī daudz tauku, sāls un cukura.

Ventilācijas kloķis

Otrs netīrākais priekšmets lidmašīnas salonā ir ventilācija, kas pastāvīgi tiek pakļauta saskarsmei ar ceļotāju rokām. Nākamreiz, kad lidosiet, pavērojiet, cik reizes lidojuma laikā jūs noregulējat ventilāciju. Ja nepieciešams noregulēt ventilāciju, eksperti iesaka pirms un pēc lietošanas kloķi noslaucīt.

Tualetes skalošanas poga

Nav nekāds pārsteigums šajā sarakstā atrast arī tualeti. Taču patiesībā visnetīrākā vieta šajā telpā ir tieši tualetes skalošanas poga, uz kuras mitinās visvairāk baktēriju. Ja vari izvairīties no tualetes apmeklējuma visu lidojuma laiku, lieliski! Ja tomēr nākas apmeklēt tualeti, noteikti nomazgā rokas kārtīgi pēc tualetes apmeklējuma.

Drošības jostas sprādze

Arī drošības jostas sprādze regulāri saskaras ar ceļotāju rokām. Daudzi ceļotāji saslimuši ikreiz, kad lidojuši. Taču daudzi pat nenojauš, ka baktērijas un vīrusu infekcijas tie «saķer» tieši no šīs sprādzes. Eksperti iesaka, ja vien iespējams, dezinficēt savas jostas sprādzi tūlīt pēc iekāpšanas lidmašīnā.

Sausais gaiss

Jā, nav iespējams izvairīties no sausā gaisa lidmašīnas salonā, taču tas arī ir viens no iemesliem, kāpēc cilvēki mēdz saslimt. Gaisa kvalitāte lidmašīnā nepārprotami palielina risku saslimt. Iemesls tam ir dramatiski zemais gaisa mitruma līmenis lidmašīnas iekšpusē. Kamēr uz zemes vai mājās gaisa mitrums vidēji ir 35%, lidmašīnā tas ir aptuveni 10-15%. Lai ar to cīnītos, speciālisti iesaka dzert daudz ūdens, lai organisms būtu pietiekami hidratēts.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu