Briedim šovakar cīņa Maskavā ar mazpazīstamo Delorjē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis šovakar atgriezīsies ringā. Pasaules boksa supersērijas fināla ietvaros Krievijas galvaspilsētā Maskavā viņš ap plkst. 22.50 tiksies ar mazpazīstamo francūzi Brandonu Delorjē. Vakara galvenā cīņa par leģendārā Muhameda Ali trofeju pirmajā smagajā svarā notiks starp ukraini Oleksandru Usiku un krievu Muratu Gasijevu.

Par Brieža - Delorjē cīņas favorītu pārliecinoši tiek uzskatīts Latvijas labākais bokseris. 

Savas karjeras laikā 25 gadus vecais Delorjē var lepoties ar bilanci 11-1-1, taču šī būs viņam pirmā cīņa ārpus Francijas, turklāt Briedis būs viņa līdz šim meistarīgākais pretinieks. 

«Visa treniņnometne bija ļoti saraustīta. Pienāca ziņas, ka Usiks boksēsies, tad atkal, ka neboksēsies. Mēnesis šādā veidā pagāja ļoti saraustīts. Mēs nezinājām, kā gatavoties. Esam sagatavojušies par 60 procentiem,» atklātajā treniņā atzina Briedis. «Jūtos labi. Ceru, ka vēl labāk jutīšos 21. jūlijā pēc cīņas.»

Runājot par pretinieku, Briedis atzina, ka Delorjē ir kā «melnais zirdziņš». Komanda īsti nezinot, pret ko gatavoties, taču franču boksa skolu skaidroja kā ļoti izturīgu, bet tajā pašā laikā arī stūrgalvīgu. Briedis uzskata, ka katrai valstij ir sava skola, metodes, pie kurām tā pieturas, tādēļ tas arī var palīdzēt, lai labāk sagatavotos cīņai pret francūzi.

«Tas būs pārbaudījums man un manai komandai. Citi, iespējams, nepiekristu tādam pretiniekam. Daudzi skatās reitingus, taču uz tiem nevajag skatīties, jo visi mēs esam cilvēki, kurus ietekmē vairāki faktori,» sacīja Briedis. 

Savas karjeras laikā aizvadītajās 24 cīņās 33 gadus vecais Briedis piedzīvojis vienu zaudējumu - Pasaules boksa supersērijas pusfinālā Rīgā pret Usiku. 

«Treniņprocess kopumā aizritējis labi. Tiesa, sākumā bijām rēķinājušies, ka cīņa būs maijā, tomēr rīkotāji pasākumu pārcēla. Tas izmainīja mūsu gatavošanās plānus, paņēmām arī nelielu pauzi, bet pēc tam gatavošanās ciklu atsākām. Kopumā viss bija gana labi, pielāgojāmies izmaiņām. Arī sparinga partneri mums bija labi, nebija nekādu aizķeršanos,» pēc atklātā treniņa stāstīja Brieža treneris Dmitrijs Šiholajs.

«Par Delorjē ir maz informācijas. Vidēja līmeņa un gana ērts pretinieks. Domāju, ringā redzēsiet kvalitatīvu boksu. Plānojam, ka Briedis šo cīņu noslēgs pirms laika. Bet bokss ir bokss - gadās visādi,» secināja Šiholajs.

Murats Gasijevs (no kreisās) un Oleksandrs Usiks
Murats Gasijevs (no kreisās) un Oleksandrs Usiks Foto: ITAR-TASS/LETA/TVNET kolāža

Vakara galvenajā cīņā starp Usiku un Gasijevu noskaidrosies WBO, WBC, IBF un WBA Super jostu, kā arī vakantās prestižā žurnāla «Ring» jostas ieguvējs. Ne Usiks, ne Gasijevs līdz šim nav izjutuši zaudējuma rūgtumu. Ukrainis uzvarējis visās 14 cīņās, kamēr Gasijevs ne reizi nav pārspēts 26 cīņās.

Neilgi pirms cīņas ar Gasijevu Usiks nomainīja treneri. Tagad ar viņu strādā kanādietis Rass Anbers. «Viņš ir diezgan pieredzējis, man palīdz. Viņš sastāda manu plānu, koriģē manu darbu un ir kā kurators.»

Savukārt Gasijeva treneris ir Ābels Sančess, kurš izteicās: ja ukrainis cīnīsies tādā pašā manierē kā pret Mairi Briedi, tad Usiks neizturēs līdz devītajam raundam. «Usiks ļāva sevi iedzīt stūrī un uzņēma sitienus. Ja viņš pret Muratu boksēsies līdzīgā manierē, kā to darīja pret Briedi, tad kritīs vēl pirms devītā raunda,» norādīja krieva treneris.

Supersērijas čempions ne tikai iegūs Muhameda Ali vārdā nosauktu balvu, bet arī nopelnīs iespaidīgu naudas balvu, kas mērāma vairākos miljonos dolāru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu