Ēterā saucot «Sieg Heil!», radio žurnālists nopeļ Asanža māti (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Darbu Austrālijas radio uz četrām nedēļām zaudējis žurnālists Džons Maikls Hausons, kurš, reaģējot uz tīmekļa projekta «WikiLeaks» dibinātāja Džūljena Asanža mātes atteikumu sniegt iepriekš ieplānotu interviju, radio ēterā vairākas reizes izsaucies «Sieg Heil!».

«Es tev nesniegšu interviju, jo tu uzvedies kā cūka,» radiostacijas 3AW žurnālistam sacīja Kristīne Asanža. Hausons uz to reaģēja, saucot «Sieg Heil! Sieg Heil! Sieg Heil!», tikmēr Kristīne Asanža nolika klausuli.

«Mēs viņam pateicām bez jelkādiem aplinkus vārdiem, ka tā ir pilnīgi nepieņemama uzvedība un mēs to nekādā ziņā nepiedosim,» apliecināja radiostacijas 3AW vadītājs Šeins Hīlijs.

Tikmēr Hausons skaidroja, ka viņš sasaistījis Kristīni Asanžu ar kliedzošāko cenzūras piemēru, kāds vien viņam nācis prātā - ar nacistu režīmu -, jo viņa tam liegusi runāt par viņas dēlu.

Jau pirmdien pieredzējušais radio žurnālists par šo incidentu atvainojās radio ēterā un mājaslapā.

«Vakar svētdienas rīta programmā mēs debatējām par Džūljena Asanža jautājumu un viņa lēmumu lūgt patvērumu Ekvadoras vēstniecībā Londonā,» sacīja Hausons.

«Diskusijas laikā es izteicu aizskarošus komentārus, citējot nacistu sveicienu. Es bez atrunām atvainojos, ka pateicu to, ko es pateicu. Es negribēju norādīt, ka kādam no mūsu ciemiņiem vai kādam citam būtu nacistu partijas uzskati vai arī ka viņi centos kontrolēt runas brīvību,» skaidroja žurnālists.

Kā ziņots, Austrālijas pilsonis Asanžs jau divus mēnešus ir patvēries Ekvadoras vēstniecībā Londonā, lai pretotos tiesas lēmumam izdot viņu nopratināšanai Zviedrijā saistībā ar apsūdzībām par seksuālu uzmākšanos divām zviedrietēm.

Asanžs noliedz apsūdzības izvarošanā, apgalvojot, ka seksuālās attiecības ar abām sievietēm notikušas pēc abpusējas piekrišanas. Asanžs uzstāj, ka apsūdzības pret viņu ir politiski motivētas un ka ASV vēlas panākt viņa tiesāšanu par valsts noslēpumu izpaušanu.

Ekvadora ceturtdien piešķīra Asanžam diplomātisko patvērumu.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu