Krāšņi reklāmas klipi un mūzika - klāt «Reklāmas rīmu nakts» Jūrmalā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

21. augusta vakarā Dzintaru koncertzālē notiks populārais šovs «Reklāmas rīmu nakts», kas priecēs gan ar krāšņiem reklāmas klipiem, gan mūziku. 

Nakts garumā žūrija, kurā darbosies Latvijā pazīstami cilvēki, piemēram, radio dīdžejs Alekss Dubass, modelētāja Natālija Jansone, aktrise Mirdza Martinsone un citi, izraudzīsies labāko videorullīti no konkursa programmas.

Skatītājus vakara gaitā priecēs ap 300 reklāmas rullīši no pasaulslavenās kolekcijas, ko ir veidojis Žans Marī Bursiko, savukārt skaņu pasākuma laikā nodrošinās dīdžejs Ksenija Kamikaza.

Dzintaru koncertzālē visu nakti uz lielā ekrāna tiek demonstrēti reklāmas rullīši, kas būs kombinēti pēc tēmām. «Reklāmas rīmu nakts» projekts ir unikāls tādā ziņā, ka visi reklāmas šedevri nāk no viena cilvēka - Žana Marī Bursiko - privātkolekcijas. Bursiko ir krājis reklāmas rullīšus kopš bērnības, jo draudzējies ar kinomehāniķi. Patlaban Bursiko sinematēkā ir vairāk nekā viens miljons rullīšu no visām pasaules malām, sākot ar 1898.gadu un līdz pat mūsdienām. Visvecākais eksponāts ir brāļu Lumjēru radītais reklāmas rullītis, kas pastāvīgi tiek iekļauts katras «Reklāmas rīmu nakts» programmā.

Jūrmalā uz lielā ekrāna skatītājiem rādīs trīs pusotru stundu garus reklāmas blokus. 31 gada laikā, kopš pastāv projekts, Bursiko personīgi veido katra pasākuma programmu, izdomājot videorullīšu tematiskās kompozīcijas. Pasākumu atklās Latvijā ražotā saldējuma «Ekselence» reklāma, kas šogad ir papildinājusi Bursiko sinematēku.

Pirmā «Reklāmas rīmu nakts» notika 1981.gadā kādā Parīzes kinoteātrī. Līdz šim «Reklāmas rīmu nakts» notikušas 150 pasaules pilsētās, tai skaitā Rīgā, bet šogad pirmo reizi projekts tiks īstenots Jūrmalā.

Patlaban Bursiko kolekcija glabājas kādā Šveices pilī, kur viņš dzīvo jau vairākus gadus. Viņš pārcēlās uz Šveici no Francijas labvēlīgākās nodokļu sistēmas dēļ, jo Bursiko projekts nesaņem valsts dotāciju. Katrs, kas iegādājas biļeti uz pasākumu, veic savu ieguldījumu unikālā projekta pastāvēšanā.

Savulaik daļa kolekcijas bija cietusi 2008.gada Eiropas plūdu laikā. Lai tas vairs neatkārtotos, tagad kolekcija tiek glabāta pils otrajā stāvā. 30% no Bursiko kolekcijas eksponātiem ir rullīši uz kinofilmas. Kolekcija pakāpeniski tiek digitalizēta, taču tas nenotiek ātri.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu