Jaunajā mācību gadā slēgs septiņas, dibinās trīs izglītības iestādes (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.flickr.com/photos/documentarist/

Jaunajā mācību gadā slēgs septiņas, reorganizēs astoņas un dibinās trīs izglītības iestādes, liecina Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Izglītības departamenta apkopotā informācija.

Saskaņā ar IZM statistiku 2011./2012.mācību gadā bija 814 vispārizglītojošās dienas skolas, 2012./2013.mācību gadā prognozētais vispārizglītojošo dienas skolu skaits ir 804 izglītības iestādes.

Skolēni 3.septembrī, kad šogad sākas jaunais mācību gads, skolas durvis vairs nevērs trijām Rīgas izglītības iestādēm - Rīgas 62.vidusskolai, Rīgas Šampētera vidusskolai un Rīgas 63.pirmsskolas izglītības iestādei.

Gulbenes novada dome nolēmusi slēgt Ozolkalna pamatskolu, Saldus novada dome - Sātiņu pamatskolu, Vārkavas novada dome - Vanagu pamatskolu, Vecumnieku novada dome - Bārbeles pamatskolu.

Pārgaujas novada pašvaldība nolēmusi reorganizēt Raiskuma pamatskolu, pievienojot to Stalbes vidusskolai. Talsu novada dome Talsu 2.pamatskolu reorganizē un pievieno Talsu sākumskolai. Jaunpiebalgas novada dome reorganizējusi Piebalgas pamatskolu kā struktūrvienību Jaunpiebalgas vidusskolai.

Alūksnes novadā, apvienojot Jaunannas pamatskolu un Jaunannas Mūzikas un mākslas skolu, izveidota Jaunannas Mūzikas un mākslas pamatskola. Durbes novadā reorganizēta Rāvas pamatskola, kas pievienota Andreja Spāģa pamatskolai.

Valmieras pilsētas pašvaldība no nākamā gada 1.janvāra Valmieras pilsētas 2.pirmsskolas izglītības iestādei "Ezītis" kā struktūrvienību pievienos Valmieras pilsētas 1.pirmsskolas izglītības iestādi.

Neskatoties uz izglītības un zinātnes ministra Roberta Ķīļa aicinājumiem saglabāt Saldus novada Kurzemītes pamatskolu, no šī gada 1.septembra tā tiks pievienota Saldus 2.vidusskolai. Kandavas novada dome nolēmusi apvienot savas mūzikas un mākslas skolas, izveidojot vienu izglītības iestādi - Kandavas Mūzikas un mākslas skolu.

Jaunajā mācību gadā darbu sāks arī trīs jaundibinātas izglītības iestādes - Ozolnieku novada domes pirmsskolas izglītības iestāde "Pūcīte", Grobiņas novadā būs Bērnu mākslas un mūzikas skola. Arī Mērsragā izveidota Mūzikas un mākslas skola.

IZM Izglītības departaments skaidro, ka šogad izglītības iestādes likvidētas tādēļ, ka ir neliels skolēnu skaits un nepieciešams racionāli izmantot izglītības iestāžu telpas un finanses.

Kā ziņots, 2010.gadā tika slēgtas desmit skolas, reorganizētas 26 skolas un nodibinātas piecas pirmsskolas izglītības iestādes. Pagājušajā gadā tika slēgtas 12 skolas, reorganizētas 19 skolas un nodibinātas septiņas izglītības iestādes.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu