Krievija lūdz ASV izdot «Nāves tirgoni» (19)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA/Novosti/Scanpix

Krievija ceturtdien oficiāli lūgusi Vašingtonu izdot par «[s:42213] dēvēto ieroču kontrabandistu Viktoru Burtu, kuru ASV tiesa par bruņojuma piegādēm Kolumbijas komunistu teroristiem notiesājusi uz 25 gadiem cietumā.

Krievijas Tieslietu ministrija apliecināja, ka tā vērsusies pie Vašingtonas ar lūgumu, lai notiesātajam kontrabandistam ļauj izciest sodu Krievijā. Iepriekš ministrija saņēmusi Buta laulātās draudzenes Allas rakstisku piekrišanu, kas bijusi ASV tieslietu institūciju obligāta prasība.

Krievija Buta notiesāšanu iepriekš nodēvējusi par «nepamatotu un angažētu», norādot, ka tās dēļ vēl vairāk var pasliktināties Vašingtonas un Maskavas attiecības, kas jau tā nav nekādas labās, ASV paužot kritiku par cilvēktiesību situāciju Vladimira Putina Krievijā.

45 gadus vecais Buts, kas tika arestēts Taizemē 2008.gada martā un pēc ilgas tiesvedības izdots Savienotajām Valstīm, ASV atzīts par vainīgu ieroču pārdošanā kolumbiešu komunistu teroristu grupējumam Kolumbijas Revolucionārie bruņotie spēki (FARC).

Buts noliedz, ka viņš būtu mēģinājis organizēt ieroču piegāžu darījumus no sava Bangkokas viesnīcas numuriņa, un skaidro, ka ASV varas pārstāvji sarīkojuši viņam lamatas, paši piedāvājot darījumu, kas tad izmantots kā iegansts arestam.

Vēl šovasar Krievijas mediji ziņoja, ka Kremlis Butu varētu apmainīt pret bijušo Krievijas Federālā Drošības dienesta (FDD) pulkvedi Valēriju Mihailovu, kuram Maskavas apgabala karatiesa piespriedusi 18 gadus cietumā par sadarbību ar ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) aģentiem.

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu