«Lady Gaga» koncertā Latvijas pirmizrādi piedzīvo «Mercedes-Benz» A-klase (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Lady Gaga» koncerta laikā, «Domenikss», «Daimler Mercedes-Benz» ģenerālpārstāvis Latvijā pirmo reizi parādīja «Mercedes-Benz» jauno A-klasi, ar kuru Vācijas autobūves gigants atklāj pilnīgi jaunu nodaļu kompaktklases attīstības segmentā. Jaunās paaudzes A-klase ieguvusi dinamisku un sportisku dizainu ar agresīviem sejas vaibstiem un lieliem riteņiem.

«Jaunā A-klase parāda būtisku iezīmi «Mercedes-Benz» rūpēs par vadītāja un pasažieru drošību - augstākā līmeņa drošības un preventīvās drošības sistēmas vairs nav tikai Premium klases priekšrocība, bet jau bāzes komplektācijā pieejamas kompaktklasē,» atzīst Viktors Troicins, «Domenikss» ģenerāldirektors, «A-klase iezīmē pilnīgi jaunu ēru kompaktklases segmentā. Neviens cits automobilis šajā segmentā nav tik progresīvs kā dizainā tā dinamikā un drošībā.»

Jau no pirmā acu uzmetiena, A-klase uzrunā ar savu dinamisko un progresīvo dizainu. Tā ir par 16 cm zemāka, kā iepriekšējās paaudzes A-klase, kas kopš 2005.gada pārdota vairāk nekā 1 miljonā eksemplāru, kļūstot par pārdotāko auto savā segmentā. Augstās dizaina prasības un sportiskums, atsakoties no iepriekšējās paaudzes miniveniskās virsbūves formas, iezīmē jauno «Mercedes-Benz» dizaina stratēģiju. Rezultāts ir pārliecinošs - automašīnas raksturs nolasāms ne tikai no sānu līnijām, lielās radiatora restes ar tās centrā novietoto trīsstaru zvaigzni un tēlnieciskā auto profila, bet arī ielūkojoties A-klases salonā. Tā izstrādātais interjers un izmantotie augstākās kvalitātes apdares materiāli ir liels solis uz priekšu kompaktklases segmentā.

Jaunā A-klase jau bāzes komplektācijā nodrošina visaugstāko drošības līmeni, kāds jebkad ir bijis pieejamas kompaktklasē. Drošības demokratizācija ietver virkni palīdzības un atbalsta sistēmu, kuras līdz šim ir izmantotas tikai Premium klases automobiļos. Adaptīvās tālās gaismas, «Blind Spot» un ātruma ierobežojuma zīmju atpazīšana ir tikai daļa no piedāvātā no jauna radītajā A-klasē. Būtisks jauninājums kompaktklasē ir «Pre-Safe» sistēma - preventīva pasažieru drošības sistēma, kas atpazīst iespējama negadījuma situāciju un aktivizē drošības pasākumus. Ārkārtas bremzēšanas vai sānslīdes gadījumā sistēma novieto blakussēdētāja sēdekli visizdevīgākajā pozīcijā, lai jostas un gaisa spilveni trieciena gadījumā darbotos visefektīvāk. Tāpat arī Pre-Safe nodrošina automātisku bremžu sistēmu, kas optiski un akustiski bŗīdina vadītāju par sadursmi un aprēķina nepieciešamo bremžu spiedienu, lai novērstu sadursmi un apturētu automobili.

Komplektācijā pieejami jaudīgi dzinēji sākot no 109 ZS līdz 211 ZS, turklāt automašīna ir sevišķi efektīva un draudzīga videi, jo CO2 izmešu līmenis ir sākot no tikai 98 g/km. «Mercedes-Benz» jauno A-klasi būs iespējams iegādātiesno 15.septembra un tā cena būs sākot no 23 990 eiro.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu