Asanžs cer atsākt darbu Krievijas propagandas televīzijā (18)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Kad viņš būs atrisinājis savas juridiskās problēmas, Džūljens Asanžs gatavojas atsākt savu darbību Krievijas televīzijas kanālā «Russia Today» (RT), sestdien paziņoja kanāla žurnāliste, kura apmeklējusi tīmekļa projekta «WikiLeaks» dibinātāju Ekvadoras vēstniecībā Londonā.

«Es ar viņu kopā pavadīju stundu, un mēs vienojāmies, ka tad, kad tas viss būs beidzies, un es ceru tas būs drīz, mēs noteikti atsāksim sadarbību ar Asanžu,» intervijā laikrakstam «Moskovskij Komsomolec» pavēstīja RT galvenā redaktore Margarita Simonjana.

Viņa piebilda, ka nesen apmeklējusi Ekvadoras vēstniecību Londonā, lai runātu ar Asanžu, kurš, pēc žurnālistes teiktā, jūtoties labi un nepiespiesti.

RT ir valstij piederošs televīzijas kanāls, kas raida angļu, arābu un spāņu valodā visā pasaulē. Jau iepriekš televīzijā demonstrēti 12 Asanža sagatavoti raidījumi, kuros viņš intervējis pasaulē pazīstamus cilvēkus.

Pirmajā no raidījumiem, kas ēterā parādījās 12.aprīlī, viņš intervēja Libānas šiītu bruņotā grupējuma Hizbollah līderi Hasanu Nasrallu, kurš kārtējo reizi pauda atbalstu Sīrijas prezidentam Basaram al Asadam, kas joprojām ir viens no Maskavas sabiedrotajiem.

Pēdējais raidījums bija redzams maijā, pirms Lielbritānijas Augstākā tiesa atstāja spēkā lēmumu par Asanža izdošanu Zviedrijai, kuras prokuratūra vēlas viņu nopratināt saistībā ar apsūdzībām seksuālos noziegumos.

Kopš tā laika Asanžs radis patvērumu Ekvadoras vēstniecībā.

Kito 16.augustā paziņoja, ka piešķir viņam politisko patvērumu, taču Lielbritānija paziņojusi, ka gadījumā, ja Asanžs atstās vēstniecības telpas, viņš tiks arestēts.

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu