H&M un «Next» veikala atvēršana neietekmēšot cenas (56)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Lielbritānijas apģērbu tirgotāja «Next» un Zviedrijas apģērbu zīmola «Hennes and Mauritz» (H&M) veikalu ienākšana Latvijā paplašinās ikdienas apģērbu izvēli, bet neietekmēs cenas, uzskata apģērbu mazumtirdzniecības tīkla «Baltika Latvija» direktore Maruta Ērgle.

Viņa biznesa portālam «Nozare.lv» sacīja, ka drīzāk pircēji iegūs lielākas izvēles iespējas, piemēram, piegriezumu dažādību. Ieguvēji būs tie, kuri līdz šim vēl nav atraduši sev pietiekami daudz zīmolu - jo sevišķi jaunieši un pusaudži, kas apģērbu vēlas mainīt bieži.

Ērgle skaidroja, ka par H&M un «Next» ienākšanu Latvijā esot runāts jau sen.

«Patlaban vērojams, ka cilvēku pirktspēja paaugstinās. Līdz ar to šiem zīmoliem vajag paplašināties un izvērst darbību valstīs, kur tie vēl nav bijuši. «Next» ienākšana Latvijā ir likumsakarīga, jo, manuprāt, nav izdevīgi uzturēt tikai vienu veikalu kādā reģionā,» komentēja Ērgle.

Viņa akcentēja, ka šo zīmolu ienākšana Latvijā ir drīzāk tendence nekā sakritība. Visticamāk, Latvijā var gaidīt un būtu vēlams arī sagaidīt kādus «premium» klases apģērbu zīmolus, lai plašākas iespējas apģērba iegādei gan darba, gan atpūtas vajadzībām būtu arī biznesa cilvēkiem.

Jau ziņots, ka pirmo H&M veikalu Rīgā atklās 15.septembrī tirdzniecības centrā «Galerija Centrs». Veikala platība būs aptuveni 2000 kvadrātmetru. Šis mazumtirdzniecības veikals aizņems trīs stāvus.

Savukārt 27.septembrī tirdzniecības centrā «Spice» atvērs Latvijā pirmo «Next» veikalu, kas būs aptuveni 600 kvadrātmetru plašs.

H&M savu darbību Latvijā paplašinās, un jau šī gada rudenī Rīgā tiks atvērts arī otrs H&M veikals - tirdzniecības parkā «Alfa».

Savukārt apģērbu mazumtirdzniecības tīklam «Baltika Latvija» pieder zīmoli «Monton», «Mosaic», «Baltman» un «Ivo Nikkolo». Pašlaik Latvijā darbojas pieci «Monton», seši «Mosaic», divi «Ivo Nikkolo», viens «Baltman», kā arī «Monton» un «Mosaic» apvienotais veikals.

Komentāri (56)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu