Aktīvisti: Partijas «Skaistā nākotne» veidošana nav joks (147)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Šovmenis un Latvijas Intelektuālās attīstības fonda vadītājs Viesturs Dūle trešdien apliecināja, ka partijas «Skaistā nākotne» veidošana nav joks, tomēr sevi politikā viņš neredz.

Trešdien preses konferencē vēl nebija atbildes uz jautājumu, kad varētu notikt partijas dibināšanas kongress un vai tā varētu startēt jau nākamvasar gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās.

Par uzdevumu Dūle un domubiedri uzskata «uzrunāt un iedvesmot labus cilvēkus, kuri ir profesionāļi savās jomās, kas varētu nākt kā jauns vilnis politikā».

Dūle neslēpa, ka pēc paziņojuma izplatīšanas medijiem par partijas dibināšanu viens no jautājumiem, ko saņēmis, bija – vai tas ir nopietni.

«Pamatjautājumi, ar ko esam saskārušies pēdējo piecu dienu laikā, kad paziņojām, ka grasāmies veidot partiju, pirmā atbilde ir – jā, tas ir nopietni. Otrā atbilde – mēs neesam profesionāli politiķi, mēs esam producenti, kas vēlas savākt tos cilvēkus, kuri jūt nepieciešamību pēc radikālām un straujām pārmaiņām,» pavēstīja Dūle.

Cilvēki, kurus uzņems topošajā partijā «Skaistā nākotne», tiks vērtēti pēc vairākiem kritērijiem. Cilvēki tikšot atlasīti nesteidzīgi pēc «intelektuālā altruisma» principa.

«Mums būs citāda partijas struktūra. Partijas sastāvs veidosies no vērtību sistēmas un no tā, cik lielā mērā cilvēki ir gatavi kalpot cilvēkiem. Ir pāris variantu, kā mēs mēģināsim tikt, kā lai maigāk pasaka, izdarīt tā, lai mums nelīp klāt tie, kas redz iespēju nopelnīt vai uzbūvēt karjeru, kuriem ir varas vai slavas kārumi,» uzsvēra partijas veidotājs.

Aktivitātes «Skaistā nākotne» izvērsīs sociālajos tīklos, un mērķauditorija ir jaunieši, kas līdz šim vēlēšanās nav piedalījušies.

«Orientējamies uz mērķauditoriju, kas uz vēlēšanām līdz šim nav pārāk gājuši. Skaitlis ir diezgan liels – 400 tūkstoši cilvēku. Tie ir jaunieši visā pasaulē,» norādīja Dūle.

Sevi kā deputātu Dūle tomēr neredz.

«Es kā deputāts... Tā nebūtu mana stiprā puse. Es sevi kā deputātu neredzu. Es redzu sevi kā cilvēku, kas veido struktūru. Strādāt ar spēcīgām personībām, un šis ir brīdis, kad varētu kopā ar [mūziķi] Gustavo un [režisors Aivaru] Čivželi vākt kopā komandu, starp kuriem varētu būt deputāti un cilvēki, kas iet politikā. Visticamāk, ka jā, bet konkrēts lēmums būs vēlāk,» Dūle teica par startēšanu pašvaldību vēlēšanās nākamvasar.

Sevi politikā neredz arī mūziķis Gustavo. «Pagaidām man nav tāda mērķa [kandidēt vēlēšanās]. Mēs esam savākušies kā producenti, kā iedvesmotāji, nav mērķa kļūt par politiķi. Es tiešām vienkārši praktiski neko par to [politiku] nezinu. Toties mēs esam veikuši projektus, tas ir darbs ar cilvēkiem, kas tic tai idejai. Tie, kas pievienosies, tie arī būs tie profesionāļi,» viņš atzina.

Gustavo sacīja, ka turpinās būt mūziķis, kas ir viņa pamatnodarbošanās. «Mēs ticam, ka būs,» pavēstīja mūziķis, kura izpildīto dziesmu vidū ir darbs ar tekstu «Tur kaut kam ir jābūt».

Kā tiks finansēta «Skaistā nākotne», tas vēl tikšot precizēts.

Dūle iepriekš darbojies televīzijā dažādos projektos. Plašāku sabiedrības uzmanību viņš piesaistīja arī šā gada februārī, Latvijas Intelektuālās attīstības fonda vārdā aicinot 18.februāra referendumā par krievu valodu kā otru valsts valodu balsot ar baltu lapu, kas faktiski nozīmē savu balsi nenodot.

Savukārt pērn pēc Valsts prezidenta ierosinātās 10.Saeimas atlaišanas Dūle ar domubiedriem rīkoja akciju «Izvadi savu oligarhu silti» jeb Oligarhu kapusvētkus. Dūle LNT arī vadīja diskusijas par izglītību Latvijā.

Komentāri (147)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu