Ceļojums apkārt pasaulei beidzas ar avāriju netālu no finiša (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.facebook.com/80eDays

Šī gada 1. maijā Spānijas pilsonis Rafael de Mestre pameta Barselonu, lai apceļot pasauli 80 dienās. Viņa ieceri unikālu padarīja fakts, ka šo ceļojumu Mestre plānoja veikt savā «Tesla Roadster» elektromobilī.

Piedzīvojumu meklētājs vēlējās būt pirmais cilvēks uz pasaules, kurš veicis šādu ceļojumu elektromobilī, pie tam viņš vēlējās apsteigt divus francūžus, kuri uzsāka līdzīgu braucienu apkārt pasaulei, taču bez laika ierobežojuma un ar «Citroen C-Zero» elektromobili.

Viņa sāncenši pameta Franciju šī gada februārī, taču «Citroen» modelim ir krietni īsāka maksimālā distance, ko var veikt ar pilnībā uzlādētu akumulatoru, kas ļāva spānim kalt uzvaras plānus un apsteigt savus sāncenšus.

Diemžēl ceļojums apkārt pasaulei 80 dienās ar «Tesla Roadster» ir piedzīvojis lielu neveiksmi. Spāņa pilotētais elektromobilis piedzīvoja smagu avāriju uz Vācijas šosejas. Graujošākais ir tas, ka pēc 22 821km Mestre atradās nieka 965km no finiša līnijas.

Šobrīd pie sadauzītā elektromobiļa strādā pieci mehāniķi, lai pēc iespējas ātrāk to dabūtu darba kārtībā un Mestre varētu pabeigt savu iesākto ceļojumu apkārt pasaulei.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu