Dūle un Gustavo pastāsta par Latvijas traģēdiju un to, kāpēc mainījuši vārdus (284)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Mūziķis Gustavo un šovmenis Viesturs Dūle, kas nolēmuši veidot partiju «Skaistā nākotne», uzskata, ka Latvijas traģēdija ir etniski sašķeltā sabiedrība. Par to abi partijas dibinātāji pastāstīja intervijā «Pro100TV».

«Izmaiņas valstī notiek ļoti lēnām. [Politiskā] sistēma vairāk rūpējas par sevi, nevis par tautu. Uzskatu, ka sabiedrības šķelšanās - tā ir traģēdija. Politikā jābūt garīgumam. Nevis sektantismam, bet tieši garīgumam,» teica Dūle.

Pēc Dūles teiktā, politikā pietrūkstot intelektuālā altruisma. Un politisko sistēmu uz to varot pamudināt.

«Mēs esam sākuši par to runāt. Un dosim impulsu - aizdomāties par to,» sacīja Gustavo.

Tāpat Gustavo un Dūle skaidroja, ka savus vārdus mainījuši tāpēc, ka uzskata - pasauli var izmainīt, tikai sākot ar sevi.

Gustavo skaidro, ka lēmums mainīt vārdus Latvijas sabiedrībā ir ļoti radikāls. Ar to viņi parādot, ka nebaidās no izmaiņām.

«Sabiedrība, tās daļa, ir reaģējusi uz mūsu vārdu maiņu. Skatoties uz šo reakciju, var saprast, cik lielā mērā šī sabiedrība ir gatava izmaiņām. Cilvēki vēlas uzlabot savus dzīves apstākļus, taču līdzko ir impulss kaut kādām pārmaiņām, tā tūlīt daļa sabiedrības ir šokā un seko aizsargreakcija,» teica Gustavo.

Partijas dibinātājus nebaidot fakts, ka viņu jaunieviestie vārdi varētu atbaidīt potenciālos vēlētājus, jo cilvēki viņus neuztvers pārāk nopietni.

Jau ziņots, ka partijas dibinātāji izdomājuši sev jaunus vārdus. Viesturs Dūle turpmāk būs Zuarguss, Gustavo — Arstarulsmirus, Čivželis — Jurgstulaistus.

<strong>korupciju</strong>

<strong>Gustavo</strong>

Komentāri (284)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu