Smilšu skulptūru parks «Make Sand Art Riga 2012» atvadās līdz ar «Balto nakti» (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Smilšu skulptūru parks «Make Sand Art Riga 2012» Rīgā, uz AB dambja šo svētdien atvadās no rīdziniekiem līdz nākamajam gadam. Taču arī vēl sestdienas naktī, 8.septembrī no plkst. 21.00-04.00, mūsdienu kultūras foruma «Baltā nakts» ietvaros, ikviens ir gaidīts izbaudīt neatkārtojamo atmosfēru, ko pašā Rīgas sirdī veidos četru elementu - smilšu, uguns, gaisa un ūdens satikšanās.

"Baltajā naktī" uz AB dambja uguns atdzīvinās smilšu skulptūru izstādi. Varēs vērot gan to, kā uguns izvirst no parka centrālās skulptūras «Sapņu vārti», gan vērot tēlnieka Kārļa Īles veidoto metāla ugunsskulptūru, gan izbaudīt mistisko atmosfēru, ko radīs lāpu gaismas. Ar to sasauksies izgaismotie Vecrīgas torņi pretējā krastā, un to atspulgu spēles Daugavas ūdeņos. Par apmeklētāju labsajūtu līdz pat četriem no rīta gādās DJ «Shaveit». Turklāt, kā jau visos Baltās nakts pasākumos, ieeja būs bez maksas.

«Ir aizvadīta vēl viena vasara un kaut arī šogad tā mūs ar siltumu un sauli nelutināja tik bieži, cik mums gribētos, smilšu paradīze uz AB dambja pulcēja gan profesionālus māksliniekus, gan visus, kas gribēja radoši izpausties, veidojot paši savas smilšu skulptūras un citus mākslas darbus, kā arī vienkārši atpūsties. Tādēļ aicinu visus vēl pēdējo reizi apmeklēt smilšu skulptūru parku pašā Rīgas sirdī un izbaudīt skaisto un savādāko - Baltās nakts atmosfēru,» saka Make Art producents Reinis Druvietis.

Parkā darbojas kafeijnīca, kā arī pieejams free Wifi, bezmaksas internets, ko nodrošina Lattlekom. Parks atvērts apmeklētājiem līdz svētdienai, 9.septembrim no plkst. 10 līdz 21. Ieejas maksa smilšu parkā pieaugušajiem 2 LVL; bērniem, skolēniem, studentiem un pensionāriem - 1 LVL; ģimenei - diviem pieaugušajiem un līdz četriem bērniem - 4 LVL. Zīdaiņiem un cilvēkiem ratiņkrēslos ieeja parkā bez maksas. Baltās nakts ietvaros, sestdien, 8.augustā no 21.00 līdz 04.00, ieeja parkā - bez maksas.

Smilšu parks atrodas uz AB dambja starp Daugavu un viesnīcu Radisson. Pie mums var nokļūt ar sabiedrisko transportu, kas kursē pār Akmens tiltu. Braucot ar personīgo auto, mašīnu bez maksas var atstāt Kuģu ielā, aiz viesnīcas Radisson, vai arī par Ls 2,50 dienā viesnīcas stāvvietā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu